Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 11/05/2019Καλημέρα καλή δύναμη χαμόγελο και κα΄λή διάθεση να έχετε. Κάτι εποχιακό που μπορεί να το βρίσκουμε όλο τον χρόνο, αλλά η γευση είναι μονο καλοκαιρινή. Είναι η ντομάτα να δούμε πως μπορούμε να φυλακίσουμε την γεύση του καλοκαιριού. Η χαρά της σπιτικής παρασκευής συνδυάζεται με την οικονομία και την αξεπέραστη γεύση του εποχικού υλικού -της ντομάτας στην περίπτωσή μας. Αυτό που έκαναν συστηματικά οι γιαγιάδες μας από ανάγκη και πέρασε και σε ορισμένες "ψαγμένες" μαμάδες σε πιο πρόσφατες εποχές, οι σπιτικές παρασκευές, που στον υπόλοιπο κόσμο (Ευρώπη κι Αμερική) συνηθίζονται πολύ, επανέρχονται ευτυχώς και, σας βεβαιώνω, η διαδικασία είναι τόσο εύκολη και διασκεδαστική, που θα το ξανακάνετε σε κάθε ευκαιρία.
Πριν αρχίσουμε: τι και πώς
Η ιδέα είναι να "φυλακίσουμε" την αξεπέραστη umami γεύση της εποχιακής ντομάτας σε παρασκευές που χρησιμοποιούμε όλο το χρόνο: συμπυκνωμένο πολτό (βάση για όλες τις σάλτσες), έτοιμη σάλτσα για ζυμαρικά και άλλα, πελτέ, αποξηραμένη (λιαστή) ντομάτα, ολόκληρα τοματάκια στο βάζο, τσάτνεϋ που συνοδεύουν πιάτα κρεατικών ή μπρουσκέτες, κέτσαπ και κάθε άλλη παρασκευή με βάση τη ντομάτα. Τελευταίο trend, η αποξηραμένη φλούδα ντομάτας που τρίβεται επάνω σε ό,τι ταιριάζει, αρωματίζοντας μοναδικά.

Υλικά: ώριμες καλές ντομάτες και καλοδιαλεγμένα μυρωδικά, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Σκεύη: κατσαρόλα με βαρύ πάτο, βαζάκια γυάλινα με πώμα βιδωτό ή με λάστιχο, σε όποιο μέγεθος μας βολεύει, ετικέτες για τα βαζάκια. Ακόμα, τσιγαρόχαρτο χρωματιστό και κορδελάκια για…συσκευασία δώρου!
Χρόνος και ευκολία: από 30'-45' για το πιο γρήγορο στην κατσαρόλα (πολτός, σάλτσες) ως αρκετές ώρες αναμονής για τον πελτέ και την αποξηραμένη ντομάτα. Όλα είναι τόσο εύκολα, που θα μπορούσε να τα κάνει και παιδί.
Χρόνος συντήρησης: α
ν κλείσουμε αεροστεγώς τα βαζάκια (εύκολο), πολλοί μήνες και πάνω από χρόνο.   
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΤΣΑΝΑΚΑΛΙΩΤΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ
ΚΑΦΤΕΔΑΚΙΑ ΣΑΛΤΣΩΜΕΝΑ