Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 09/05/2019


Καλημέρα και καλή δύναμη. Συνέχεια του χτέσινού μας αφιερώματος λέω να το τραβήξουμε λίγο ακόμη. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να προσέχουμε όταν πηγαίνουμε για ψώνια στο μανάβικο, στη λαϊκή και στο σούπερ μάρκετ.
 Στο μανάβικο
  • Καλό είναι να έχουμε το μανάβη φίλο αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι θα μας δίνει την καλύτερη πραμάτεια του. Φίλο τον κάνεις με το σε βλέπει συχνά στο μαγαζί του κι όχι μια στις τόσες. Αν θυμάσαι το όνομά του, θα θυμάται κι εκείνος το δικό σου. Ναι, το ανθρώπινο στοιχείο είναι πολύ σημαντικό ακόμη και στην αγορά της μαναβικής.
  • Τσεκάρουμε πάντα ή αν χρειαστεί ρωτάμε την προέλευση των προϊόντων του αν έχει ξεχάσει να το αναγράψει στην ταμπέλα και προτιμάμε τα ελληνικά από τα ξένα. Είναι αναμενόμενο να αγοράσεις λεμόνια Αργεντινής και ντομάτες Πολωνίας αν δεν βρεις ελληνικές, αλλά αν βρεις, γιατί να το κάνεις;
  •  Στη λαϊκή
  •  
  • Η λαϊκή νωρίς το πρωί είναι πιο ακριβή, το μεσημεράκι οι τιμές πέφτουν. Να θυμόμαστε πάντως πως το πρωί ψωνίζουμε με την ησυχία μας και βρίσκουμε τα καλύτερα!
  • Προτιμάμε να ψωνίζουμε από τους παραγωγούς. Έχουν τα πιο φρέσκα συνήθως και είναι πιο εξωστρεφείς. Αν ο άλλος είναι παραγωγός το γράφει και το διαλαλεί δεν το κρατά μυστικό.
  • Κάνουμε πάντα μια πρώτη εξερευνητική βόλτα από όλους του πάγκους πριν αποφασίσουμε τι θα ψωνίσουμε. Οι τιμές, η προέλευση, το μέγεθος των προϊόντων από πάγκο σε πάγκο διαφέρει.
  • Δεν προτιμάμε τα μεγάλα φρούτα και λαχανικά. Να θυμάστε πως τα μικρά είναι πιο νόστιμα και λιγότερο επιβαρυμένα από φάρμακα.
  • Δεν παρασυρόμαστε από τις προσφορές αγοράζοντας άσκοπα πράγματα και σε ποσότητες εξωφρενικές που δεν θα μπορέσουμε να καταναλώσουμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Εκεί θα είναι ξανά η λαϊκή, μην το ξεχνάς.
 
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ