Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/05/2019

Καλημέρα και καλή δύναμη. Σήμερα στην αγορά φάνηκαν και τα πρώτα καλά παραγαδιάρικα ψάρια, ευχαριστούμε πολύ τους συνεργάτες μας και ας πούμε δυο λόγια για ψαρι.
Ψήσιμο στη σχάρα
Είναι από ένας από τους πιο υγιεινούς και νόστιμους τρόπους μαγειρέματος, αρκεί να προσεχθούν κάποια σημεία, κατά την διάρκεια του ψησίματος, όπως:
Δεν πρέπει κατά την διάρκεια του ψησίματος του ψαριού στα κάρβουνα να υπάρχει φλόγα.
Μην χαρακώνετε το ψάρι. Αφήστε το να ψηθεί με όλους τους χυμούς του.
Χρησιμοποιείτε τσιμπίδα για να το γυρνάτε και όχι πιρούνι, διότι δεν ψήνεται με τους χυμούς, στεγνώνει και δημιουργείτε καπνός.
Μην προσθέτετε λεμόνι (λασπώνει το ψάρι) ή ρίγανη (πικρίζει) κατά την διάρκεια του ψησίματος. Καλύτερα είναι αυτά να προστεθούν στο τέλος, αφού ψηθεί το ψάρι.
Μην προσθέτετε αλάτι, γιατί το ψάρι στεγνώνει και τραβάει τους χυμούς του ψαριού.
Tο ψάρι στο λαδόχαρτο
Το μαγείρεμα του ψαριού στο λαδόχαρτο, στερείται μόνο θερμίδων και καθόλου γεύσης, καθώς είναι πάρα πολύ νόστιμο. Ζεσταίνετε πρώτα τον φούρνο, εν συνεχεία βάζετε το ψάρι στο λαδόχαρτο μαζί με κομμάτια καρότο, σέλινο, φέτες φρέσκιας ντομάτας, θυμάρι και ρίγανη και το κλείνετε. Το αποτέλεσμα είναι ένα νοστιμότατο πιάτο, το οποίο έχει μαγειρευτεί με τα υγρά του και μαζί με τα λαχανικά έχει προκύψει ένα νοστιμότατο πιάτο χωρίς καθόλου λάδι. 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
ΣΑΡΔΕΛΛΑ
ΣΑΡΓΟΙ
ΣΤΕΙΡΕΣ
ΒΑΚΑΛΟΥΔΙΑ