Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/09/2016



Καλημέρα καλή δύναμη χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Χρόνια πολλά σήμερα σε όσους εορτάζουν να περάσετε υπέροχα με καλούς φίλους. Οι Γάλλοι και οι Βρετανοί, χώρες-αυτοκρατορίες στο παρελθόν, έχουν την πιο συγκλονιστική παράδοση στο στρώσιμο του τραπεζιού. Ασημένια και χρυσά κουβέρ, μελετημένα τραπεζομάντηλα, πανάκριβες πορσελάνες. 

Να σας μεταφέρουμε ορισμένες ιδέες για το τραπέζι της εορτής μας.
1. Πριν στρώσετε το τραπεζομάντηλο, τοποθετήστε στο τραπέζι μια υφασμάτινη βάση στο ίδιο χρώμα. Ετσι αποφεύγονται οι λεκέδες απευθείας πάνω στο ξύλο του τραπεζιού ενώ το διπλό τραπεζομάντηλο επιτρέπει να σβήνει εντελώς ο θόρυβος των πιάτων.
2. Το τραπεζομάντηλο πρέπει να πέφτει τουλάχιστον 30 εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του τραπεζιού.



3. Αρχίζει η τοποθέτηση των κουβέρ. Εδώ δύο παραδόσεις επικρατούν η γαλλική και η αγγλική. Θα αναλύσουμε και τις δύο.
4. Γενικοί κανόνες: α. Ανάμεσα στα πιάτα κάθε καλεσμένου πρέπει να υπάρχει κενό 60-70 εκατοστών ενώ οι καλεσμένοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον 30 εκατοστά απόσταση για να μη νιώθουν ασφυκτικά. β. Τα πιάτα τοποθετούνται στα 3 εκατοστά από το άκρο του τραπεζιού
5. Βάζουμε το μεγάλο πιάτο
6. Δεξιά τα μαχαίρια και τα κουτάλια σούπας, αριστερά τα πηρούνια
7. Τα μαχαίρια να έχουν γυρισμένη τη λάμα προς το πιάτο
8. Κουτάλι σούπας στο άκρο δεξιά, μετά τα κουβέρ για ψάρι (μαχαίρι δεξιά και πηρούνι αριστερά), αν υπάρχει ψάρι, φυσικά. Τέλος, τα κουβέρ για το βασικό πιάτο, πηρούνι αριστερά και μαχαίρι δεξιά.
9. Βάλτε εξαρχής τα κουβέρ για τυρί και γλυκό ως εξής: Πάνω από το πιάτο, ανάμεσα στο πιάτο και τα ποτήρια. Θα δείτε στην εικόνα.
πηγη http://www.iefimerida.gr





ΛΑΔΕΡΑ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
ΜΠΑΜΙΕΣ
   5.00€
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑ
35.00€
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ
5.00€
ΜΑΡΙΔΑΚΙ

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
6.00€
ΓΑΥΡΟΣ
7.00€
ΓΕΜΙΣΤΑ
7.00€
ΘΡΑΨΑΛΟ ΓΟΝΟΣ
10.00€
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
     5.00€
ΧΤΑΠΟΔΙ ΨΗΤΟ ΣΧΑΡΑΣ
10.00€


ΒΑΚΑΛΟΥΔΙΑ
35.00€


ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
8.00€
ΑΛΛΑ  ΚΟΛΠΑ


ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ
3.00€
ΓΑΡΙΔΑ
10.00€
ΦΑΒΑ ΛΑΘΟΥΡΙ  ΦΕΝΕΟΥ
4.00€
ΣΤΕΙΡΕΣ
  45.00
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ  
3.00€


ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΚΑΡΟΤΟΥ  
3.00€


ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΚΡΕΑΤΟΣ


ΚΑΤΣΙΚΙ ΓΑΣΤΡΑΣ
10.00€
ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ
 ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤ
10.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΠΑΣΤΟ 
7.00€


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΑΥΓΑ
7.00€
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΑΣ
10.00€
ΟΜΕΛΕΤΑ ΤΥΡΙΩΝ
7.00€


ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ
7.00€
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΙΛΕΤΟ
9.00€
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
10.00€
ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΧΩΡΙΟΥ (ΠΑΠΑΡΑ)
4.00€
ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ
8.00€
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4.00€
ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
7.00€
ΧΟΡΤΑ
4.00€
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΠΙΚ ΝΙΚ               
7.00€
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
3.00€
ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΦΟΥΡΝΟΥ               
7.50€
ΜΑΡΟΥΛΙ
3.00€
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ  ΑΠΑΛΟ
8.00€
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ
6.00€


ΝΤΟΜΑΤΑ
3.00€


ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΣΑΣ
6.00€


ΤΥΡΙΑ
ΓΛΥΚΑ
ΦΕΤΑ Π.Ο.Π ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
2.50€


ΞΕΡΟΣΦΕΛΙ ΣΤΗ  ΣΧΑΡΑ               
5.00€
ΠΑΓΩΤΟ  ΜΕ ΓΛΥΚΟ
1.50€
ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                  
4.00 €
ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΜΕΛΙ  
1.50€
ΤΥΡΟΠΙΤΑ 
5.00€


ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΑ 
5.00€
Όλα τα κρεατικά συνοδεύονται κατά προτίμηση σας
με πατάτα ρύζι μακαρόνια
Χαμόγελο και καλή διάθεση είναι δωρεάν