Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/07/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Επειδή τώρα με την κρίση ερχόμαστε όλο και πιο κοντά και μαζευόμαστε στα σπίτια και της αυλές μας, πάρα πολλοί κάνουν μπάρμπεκιου. Να μιλήσουμε λίγο γι άυτό.
  • Tοποθετήστε τα υλικά και τα φαγητά που θα μαγειρέψετε σε ένα τραπέζι κοντά στο μπάρμπεκιου.
  • Χρησιμοποιείστε σακούλες μαγειρικής για το μαρινάρισμα. Βάλτε μέσα τα τρόφιμα, την μαρινάδα και σφραγίστε καλά. Αφήστε την σακούλα στο ψυγείο ανακινώντας περιστασιακά μέχρι να τα τοποθετήσετε στην ψησταριά.
  • Χρησιμοποιήστε αρωματικό λάδι* σε άψητο κρέας, ψάρι ή λαχανικά για πρόσθετη γεύση και πιο εύκολο ψήσιμο!
  • Αν χρησιμοποιήσετε ξυλάκια για σουβλάκι βυθίστε τα σε κρύο νερό για 30’ πριν το ψήσιμο. Έτσι δεν θα καούν. Αν χρησιμοποιήσετε μεταλλικές βέργες, αλείψτε τις με ελαιόλαδο πριν περάσετε το κρέας ή τα λαχανικά.
  • Ξεπαγώστε τα τρόφιμα πριν το μαγείρεμα.
  • Ωμά φαγητά που δεν θα μαγειρευτούν άμεσα, καλό είναι να φυλάσσονται στο ψυγείο.
  • Τοποθετείστε αρχικά τα τρόφιμα κοντά στα κάρβουνα για να καυτηριαστούν εξωτερικά και ύστερα μετακινήστε τα προς την άκρη της σχάρας για να ψηθεί καλά και το εσωτερικό χωρίς να καούν. Μόνο το κοτόπουλο και το χοιρινό πρέπει να μαγειρεύονται συνέχεια πάνω από τα κάρβουνα.
  • Μην χαράζετε τα κρέατα με μαχαίρι καθώς χρειάζονται τους χυμούς τους για να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
  • Χρησιμοποιήστε αρωματικά βότανα ή και ολόκληρες σκελίδες σκόρδο που θα προσθέσουν επιπλέον γεύση και άρωμα στα ψητά σας.
  • Τα Εργαλεία του BBQ
  • Πινέλα ραντίσματος (για το μαρινάρισμα)
  • Σχάρες με μικρό πλέξιμο (για λαχανικά και ψαράκια)
  • Γάντια (για να κινείτε τα χέρια σας άνετα κοντά στην φωτιά)
  • Γυάλινα Μπολ (για τις μαρινάδες)
  • Ξυλάκια + Μεταλλικές Βέργες (για σουβλάκια, κεμπάπ ή λαχανικά)
  • Σπάτουλα (πρακτική για ψάρια ή λαχανικά)
  • Λαβίδες (για να μετακινείτε εύκολα ό,τι ψήνετε)
  • Συρματόβουρτσα για Καθάρισμα 
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ  ΠΗΧΙΑΡΙΚΑ
5.00€


ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΛΑΜΙΟΥ
5.00€
ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΑ
30.00
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ  ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ
5.00€
ΜΟΥΡΜΟΥΡΙΑ
30.00
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
6.00€
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
8.00€
ΓΕΜΙΣΤΑ 3ΤΕΜ.
7.00€
ΓΑΛΕΟΣ
10.00


ΓΑΥΡΟΣ
7.00€


ΣΑΡΔΕΛΛΑ
7.00€
ΣΑΛΑΤΕΣ ΑΛΟΙΦΗΣ
ΑΘΕΡΙΝΑ
40.00€
ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ
3.00€

10.00
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
3.00€
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΦΑΒΑ ΜΕ ΛΑΚΟ
3.00€
ΧΟΡΤΑ
4.00€
ΤΖΑΤΖΙΚΙ
3.00€
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4.00€


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ
6.00€
ΚΡΕΑΤΑ
ΜΑΡΟΥΛΙ
3.00€
 ΜΟΣΧΑΡΙ  ΚΟΚΙΝΙΣΤΟ
9.00€
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
3.00€
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
9.00€
ΝΤΟΜΑΤΑ
3.00€
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΜΠΙΦΤΕΚΙ
8.00€
ΠΙΤΕΣ - ΤΥΡΙΑ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
10.00€
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
5.00€
ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙΑ
8.00€
ΦΕΤΑ
2.50€
ΜΟΥΣΑΚΑΣ
7.00€
ΞΕΡΟΣΦΕΛΙ ΨΗΤΟ
5.00€


ΜΠΟΥΓΙΟΥΝΤΡΙ
5.00€


ΓΡΑΒΙΕΡΑ
4.00€