Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/07/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Τρυκ μαγειρικής στη συνέχεια.
  • Χρησιμοποιήστε διάφορα μπαχαρικά όπως ξύδι, ζάχαρη, μουστάρδα, γούστερ σως, ταμπάσκο, μπαχάρι, δάφνη, μοσχοκάρυδο, κανέλλα κτλ για έξτρα νοστιμιά χωρίς περιττές θερμίδες. Τα περισσότερα μπαχαρικά δεν παχαίνουν και είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία. Μπορείτε επίσης μερικά κρεατικά και πουλερικά να τα σβήσετε με κόκκινο ή λευκό κρασί, ενώ το ούζο προσφέρει μια ξεχωριστή γεύση στα θαλασσινά.
  • Εμπλουτίζουμε τα φαγητά μας με λαχανικά για να γίνονται πιο νόστιμα, να παίρνουμε περισσότερες βιταμίνες και λιγότερα κορεσμένα λιπαρά, και κυρίως να χορταίνουμε περισσότερο: π.χ. μπιζέλια και μανιτάρια στον κιμά και στην καρμπονάρα, πιπεριές κόκκινες και πράσινες στο κρέας και τα θαλασσινά, έξτρα ντομάτα ή cherry ντοματάκια στη σάλτσα και ντομάτα, πιπεριά, μανιτάρια στην ομελέτα. Η προσθήκη καινούργιων λαχανικών σε ήδη οικείες συνταγές βοηθά παιδιά που είναι δύσκολα και επιλεκτικά στο φαγητό τους να τα δοκιμάσουν και σιγά-σιγά να τα αποδεχτούν
  • Σαν συνοδευτικό στα γεύματά σας προσθέστε λαχανικά στο ατμό, στο γκριλ ή ελαφρώς σωταρισμένα (π.χ. σπανάκι με λεμόνι, μπιζέλι-καρότα-καλαμπόκι, κολοκυθάκια, λαχανάκια Βρυξελλών, πιπεριές ψητές) για περισσότερο χρώμα και ποικιλία στη γεύση
  • Αντί για τηγανητά αυγά μπορούμε να τα κάνουμε ποσέ σε λίγο νερό ή και βραστά. Μπορούμε επίσης αντί να καλύψουμε τον πάτο του τηγανιού με λάδι και να κάνουμε τα αβγά μάτια ή ομελέτα, να αχνίσουμε πρώτα τα λαχανικά (κρεμμύδι, ντομάτα, μανιτάρια, πιπεριές κτλ) και να προσθέσουμε πάνω στη βάση αυτή τα αυγά και να μαγειρευτούν στους χυμούς των λαχανικών
  • Εναλλακτικά, προσθέτουμε το λάδι στο τέλος εάν επιθυμούμε και ενώνουμε ενώ το φαγητό είναι ακόμα ζεστό (ή να πάρει ακόμα μια βράση). Το ωμό ελαιόλαδο στο τέλος διατηρεί περισσότερα από τα αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά του, έχει καλύτερη χημική σύσταση και εντονότερη γεύση. Έτσι, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε λιγότερο από όσο θα χρησιμοποιούσαμε εάν το προσθέταμε στην αρχή του μαγειρέματος
  • Καλή όρεξη!!!
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ  ΠΗΧΙΑΡΙΚΑ
5.00€


ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΛΑΜΙΟΥ
5.00€
ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΑ
40.00
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ  ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ
5.00€
ΜΟΥΡΜΟΥΡΙΑ
30.00
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
6.00€
ΘΡΑΨΑΛΟ ΦΡΕΣΚΟ
10.00€
ΓΕΜΙΣΤΑ 3ΤΕΜ.
7.00€
ΓΑΛΕΟΣ
10.00


ΓΑΥΡΟΣ
7.00€


ΣΑΡΔΕΛΛΑ
7.00€
ΣΑΛΑΤΕΣ ΑΛΟΙΦΗΣ
ΒΑΚΑΛΟΥΔΙΑ
35.00€
ΚΟΠΑΝΙΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ
3.00€


ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
3.00€
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΦΑΒΑ ΜΕ ΛΑΚΟ
3.00€
ΧΟΡΤΑ
4.00€
ΤΖΑΤΖΙΚΙ
3.00€
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
4.00€


ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ
6.00€
ΚΡΕΑΤΑ
ΜΑΡΟΥΛΙ
3.00€
 ΜΟΣΧΑΡΙ  ΚΟΚΙΝΙΣΤΟ
9.00€
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
3.00€
ΣΕΡΜΠΕΤ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
9.00€
ΝΤΟΜΑΤΑ
3.00€
ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΜΠΙΦΤΕΚΙ
8.00€
ΠΙΤΕΣ - ΤΥΡΙΑ
ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
10.00€
ΤΥΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
5.00€
ΣΜΥΡΝΑΙΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΙΑ
8.00€
ΦΕΤΑ
2.50€
ΜΟΥΣΑΚΑΣ
7.00€
ΞΕΡΟΣΦΕΛΙ ΨΗΤΟ
5.00€
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΝΤΑΒΑ
10.00®
ΜΠΟΥΓΙΟΥΝΤΡΙ
5.00€


ΓΡΑΒΙΕΡΑ
4.00€