Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 04/05/2015

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Χαμόγελο και καλή αισιοδοξία να έχετε. Είχαμε καιρό να τα πούμε και αυτό οφείλεται στο ότι κάναμε δουλειές στον ιστοτοπό μας. Θα αυνεχίσουμε να τα λέμε και να γράφουμε για συμβουλές.
Μαγειρική σημαίνει πολύ περισσότερα από το να ακολουθούμε απλά μια συνταγή. Το «κλειδί» είναι να γνωρίζουμε τους σωστούς τρόπους προετοιμασίας, να χρησιμοποιούμε σωστά τα διάφορα συστατικά και να τηρούμε τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής για να μπορούμε να αποτρέπουμε τα προβλήματα.
Διαβάστε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για μαγείρεμα…
Τα βασικά
1. Μελετήστε προσεκτικά τη συνταγή, πριν αρχίσετε να μαγειρεύετε. Σίγουρα, το μαγείρεμα είναι μια αυθόρμητη ασχολία, αλλά αν δεν είστε σίγουροι για κάτι ή σας λείπει κάποια συσκευή η εργαλείο που απαιτεί η συνταγή, ίσως να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την υλοποίησή της.
2. Εκτέλεση: Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Η εκτέλεση της συνταγής είναι μια τέχνη και εξαρτάται από το αν τα έχετε όλα έτοιμα πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Κόψτε όλα τα λαχανικά ή άλλα συστατικά που χρειάζεστε, πριν ανάψετε την κατσαρόλα ή το τηγάνι, τρίψτε το τυρί πριν ανάψετε το φούρνο και έχετε το βούτυρο σε θερμοκρασία πριν προχωρήσετε στη συνταγή.
Αν υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να «αποθεώσετε» τη συνταγή, αυτό είναι να τα έχετε όλα έτοιμα από πριν. Έτσι, το φαγητό σας δε θα καεί, ενώ εσείς είστε απασχολημένοι να προετοιμάζετε ακόμη τα συστατικά του.
3. Μαχαίρια: Να χρησιμοποιείτε πάντα ένα κοφτερό μαχαίρι. Μάθετε πώς να το κρατάτε σωστά και τον καλύτερο τρόπο για να το χρησιμοποιείτε. Η σωστή χρήση των μαχαιριών, αποτελεί μια σημαντική ικανότητα στη μαγειρική, όπως και το να μη βάζετε σε κίνδυνο κανένα από… τα δάχτυλά σας.
Φρούτα και λαχανικά
4. «Ζωντανέψτε» λαχανικά όπως τα καρότα, οι πατάτες, τα σπαράγγια και το σέλερι, τοποθετώντας τα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, στο ψυγείο, για 45 λεπτά. 5. Αν θέλετε να τσιγαρίσετε κρεμμύδι και σκόρδο, μην το κάνετε ποτέ βάζοντας και τα δυο μαζί ταυτόχρονα στο τηγάνι, επειδή το σκόρδο δεν απαιτεί τόσο χρόνο μαγειρέματος, όσο το κρεμμύδι. Βάλτε τα κρεμμύδια πρώτα και τα σοτάρετέ τα για τουλάχιστον το μισό χρόνο μαγειρέματος, πριν προσθέσετε το σκόρδο.
6. Αν θέλετε να προσθέσετε κάπου ξύσμα εσπεριδοειδών, χρησιμοποιείτε πάντα βιολογικά φρούτα. Σχεδόν πάντα, τα φρούτα ψεκάζονται με φυτοφάρμακα και μυκητοκτόνα που έχουν την τάση να μένουν στη φλούδα, ακόμη κι αν την πλύνετε.
7. Αν οι ντομάτες στη σάλτσα που φτιάχνετε, σας ξινίζουν, προσθέστε μερικά ψιλοκομμένα καρότα ή λίγη ζάχαρη. Θα μειώσουν την όξινη γεύση της χωρίς να την αλλοιώσουν.

 
 πηγή http://www.clickatlife.gr/diatrofi/story/24945