Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/03/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή εβδομάδα να έχουμε. Γενικά περί κουζίνας. 
ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ
ΤΑΛΚ : Αν καλύψετε με ταλκ ένα λιπαρό λεκέ , θα απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του . ΑΛΑΤΙ : Αφαιρεί τους λεκέδες από κρασί .
ΓΑΛΑ : Το φοβούνται όλοι οι λεκέδες από μελάνι !!!
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΤΣΙΧΛΑ
Βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη για να σφίξει η τσίχλα και ξεκολλήστε τα κομματάκια της , που θα σπάσουν σαν γυαλί .
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΟΥΡΑ
Ξεπλύνετε πολύ καλά με κρύο νερό και πλύνετε αμέσως κανονικά . Αν ο λεκές έχει ήδη στεγνώσει , μουλιάστε το ρούχο σε νερό με υγρό απορρυπαντικό και μετά πλύνετε κανονικά . Για επίμονους λεκέδες , μουλιάστε το για λίγο σε οξυζενέ .
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΡΑΓΙΟΝ
Τρίψτε το λεκέ με άσπρο οινόπνευμα και βρέξτε τον με υγρό απορρυπαντικό . Πλύνετε το ρούχο κανονικά , προσθέτοντας , αν είναι απαραίτητο , λίγες σταγόνες αμμωνίας στο νερό . Ξεπλύνετε πολύ καλά .
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΑΙΜΑ
Αν το ύφασμα είναι λευκό , βουτήξτε το σε κρύο νερό και τρίψτε το λεκέ με αραιωμένο ( σε νερό ) οξυζενέ . Αφήστε το ύφασμα να μουλιάσει για λίγη ώρα σε νερό με χλωρίνη και μετά πλύνετε κανονικά . Αν το ύφασμα είναι χρωματιστό ή ευαίσθητο , καλύψτε το λεκέ με ένα μείγμα που θα φτιάξετε από αλεύρι και νερό ( σε υφή πάστας , σαν την οδοντόπαστα ) . Αφήστε την πάστα να στεγνώσει , βουρτσίστε το σημείο και πλύνετε κανονικά το ύφασμα . Για τα μάλλινα , τρίψτε το λεκέ με ασπιρίνη διαλυμένη σε λίγο νερό και μετά πλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες στην ετικέτα του ρούχου .
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΑΦΕ
Μην τον αφήσετε να στεγνώσει . Πλύνετε τον αμέσως με χλιαρό νερό και λευκαντικό απορρυπαντικό . Αν το ύφασμα είναι άσπρο , μπορείτε να βρέξετε το λεκέ με οξυζενέ και μετά να το ξεπλύνετε πολύ καλά . Αν το ύφασμα είναι χρωματιστό , αφήστε το να μουλιάσει σε κρύο νερό με λίγη αμμωνία . Στα μάλλινα , τρίψτε το λεκέ με κρόκο αυγού διαλυμένο σε νερό και πλύνετε με ειδικό απορρυπαντικό για μάλλινα .
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΜΕΛΑΝΙ
Αν το μελάνι προήλθε από στυλό διαρκείας και το λεκιασμένο ύφασμα είναι βαμβακερό , βάλτε ένα κομματάκι βαμβάκι στην ανάποδη μεριά του λεκέ και τρίψτε τον με ένα άλλο κομμάτι βαμβάκι , βουτηγμένο σε γάλα . Αν μιλάμε για μελάνι πένας και άσπρο ύφασμα , μουλιάστε για λίγο το ρούχο σε χλιαρό νερό με χλωρίνη και μετά ξεπλύνετε πολύ καλά . Αν το ύφασμα είναι χρωματιστό , μουλιάστε το για πολλές ώρες σε χλιαρό γάλα και ξεπλύνετε το με νερό και λεμόνι . Αν το ύφασμα είναι συνθετικό , τρίψτε το λεκέ με μισή λεμονόκουπα .
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Αφαιρέστε το περισσότερη σοκολάτα μπορείτε και μετά τρίψτε το λεκέ με υγρό απορρυπαντικό . Ξεπλύνετε με κρύο νερό και πλύνετε το ρούχο κανονικά .
Στου Κώστα
ΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΕΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Σουπιές κρασάτες
Μοσχάρι κοκκινιστό
ΛΑΔΕΡΑ
Αρνί γάλακτος στο φούρνο
Μανιτάρια με ρύζι άγριο
Κεφτεδάκια
Μελιτζάνες σε σάλτσα
Μπιφτέκι φούρνου  
Γίγαντες φούρνου           
                      ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ

Τυρόπιτα


ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Γόνος
Σκορδαλιά
Μελανούρια
Φάβα
Γλώσες
Τυροκαφτερή
Βακαλάοι
Τζατζίκι
 Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266