Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/03/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Μυστικά και διάφορα κόλπα για την μαγειρική και γενικά για την κουζίνα θα ασχοληθούμε σήμερα.
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ

Αν κόψετε κρεμμύδια ή σκόρδα και μυρίζουν τα χέρια σας,πάρτε μια πρέζα ελληνικό καφέ και τρίψτε καλά τα χέρια σας.
ΑΡΩΜΑ ΚΑΦΕ 

Βάλτε λίγη σκόνη ελληνικού καφέ στο ζεστό μάτι της κουζίνας για να φύγουν οι δυσάρεστες μυρωδιές από την κουζίνα σας.Να είστε σίγουροι ότι η κουζίνας σας θα γεμίσει ένα ευχάριστο άρωμα καφέ.
ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
Ήσασταν αφημένοι, ή, έστω, χάλασε ο αποροφητήρας. Τώρα; Φυσικά ανοίγετε τα παράθυρα, αλλά εκτός αυτού, κάψτε μέσα σε ένα σταχτοδοχείο φλούδες πατάτας και λεμονιού. Κάνουν καλύτερη δουλειά από όλα τα αποσμητικά χώρου στον κόσμο!
ΑΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Για να έχετε πάντα ένα ευχάριστο, διακριτικό και πάνω απ` όλα υγιεινό άρωμα στο σπίτι, σας χρειάζονται μόνο δύο δόσεις βανίλιας,που βάζουμε στα γλύκα, και η ηλεκτρική σας σκούπα. Ρουφήξτε τη σκόνη βανίλιας με τη σκούπα την ώρα που καθαρίζετε το σπίτι. Όταν τελειώσετε, το άρωμά της θα διαχέεται ευχάριστα παντού. Στα επόμενα σκουπίσματα δεν χρειάζεται να ξαναπροσθέσετε βανίλια.
ΑΣΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΣΜΑ
Για γυαλιστερά ασημικά , τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο και βάλτε τα να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη νερό με αλάτι . Η χημική αντίδραση αποκρίνει τους λεκέδες από την οξείδωση του ασημιού .
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ
Για να φύγει η μυρωδιά από τα πλαστικά σκεύη , βάλτε τα , πλυμένα και σκουπισμένα , στο ψυγείο μία μέρα . Αν παραμένει , γεμίστε τα σκεύη με νερό με λίγο απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε τα έτσι για μία μέρα
ΜΠΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΑΖΟΝ
Αν το γκαζόν σας σε κάποιο σημείο έχει κιτρινίσει , ένας απλός τρόπος για να ξανά πρασινίσει είναι να ραντίσετε τη συγκεκριμένη περιοχή με μπίρα . Τα σακχαρώδη ένζυμα της μπίρας δυναμώνουν το γρασίδι και καταπολεμούν τους μύκητες , που τυχόν αναπτύσσονται και σταδιακά το ξεραίνουν . Βέβαια , αν το πρόβλημα συνεχίζεται , ο μόνος κατάλληλος για να το λύσει είναι ο γεωπόνος ...
ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΣΦΗΚΕΣ
Τοποθετήστε σε κάποια σημεία της βεράντας ( ή κρεμάστε στις κληματαριές ή στο φράκτη ) μερικά άδεια πλαστικά μπουκάλια ( από νερό ή αναψυκτικό ) , αφού προηγουμένως βάλετε μέσα σε αυτά δύο - τρία δάχτυλα πορτοκαλάδα και να κλείσετε με το καπάκι τους . Στη συνέχεια ανοίξτε 3- 4 τρύπες , λίγο πιο κάτω από το στόμιο του κάθε μπουκαλιού , σε μέγεθος που να μπορεί να περάσει ένα μολύβι . Η μυρωδιά της πορτοκαλάδας θα προσελκύσει τις σφήκες , οι οποίες , μπαίνοντας μέσα στο μπουκάλι , δεν θα μπορέσουν να ξαναβγούν .