Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

τριτη 12/03/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση, να έχουμε όπως είναι και ο΄καιρός με μεγάλο χαμόγελο. Συμβουλών συνέχεια.

 ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΟΛΛΑ
Εξαρτάται από τη σύνθεσή της . Αν είναι διάφανη , τρίψτε το λεκέ με λίγο ασετόν ή με ειδικό διαλυτικό για συνθετικές μπογιές . Αν είναι λευκή και παχύρρευστη , πλύνετε το ύφασμα με κρύο νερό και τρίψτε το λεκέ με ένα μείγμα νερού και αμμωνίας . Ξεπλύνετε πολύ καλά . Αν είναι με βάση το βινύλιο , τρίψτε το λεκέ με λίγο ξίδι διαλυμένο σε νερό .
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΓΡΑΣΙΔΙ
Αν ο λεκές είναι μεγάλος , τρίψτε τον μαλακά με άσπρο οινόπνευμα , ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό και πλύνετε κανονικά . Αν δεν ... πειθαρχήσει ή αν το ύφασμα είναι ευαίσθητο , μουλιάστε το σε κρύο και μετά πλύνετε το με χλιαρό νερό και υγρό απορρυπαντικό . Ξεπλύνετε με κρύο νερό , στο οποίο θα προσθέσετε λίγο οξυζενέ . Ξεπλύνετε ξανά με κρύο νερό και λίγο ξίδι .
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΝΤΟΜΑΤΑ
Αν δεν αντιδράσετε γρήγορα , θα δυσκολευθείτε πολύ να τον εξαφανίσετε . Τρίψτε λοιπόν αμέσως το λεκέ με άφθονο υγρό απορρυπαντικό κι αφήστε τον για λίγο . Έπειτα , πλύνετε κανονικά το ρούχο .
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΜΠΟΓΙΑ
Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιήσετε διαλυτικό παρόμοιο με αυτό που περιέχεται στη σύνθεση της μπογιάς ( αφού το δοκιμάσετε πρώτα σε μία αθέατη γωνίτσα του υφάσματος για να δείτε αν αντέχει ) . Αν ο λεκές έγινε από ακρυλική μπογιά , σκεπάστε τον αμέσως με στυπόχαρτο , το οποίο θα βρέξετε με άφθονο υγρό πιάτων . Αφήστε για λίγο και μετά πλύνετε κανονικά . Α μιλάμε για λαδομπογιά , τρίψτε το σημείο με λίγο νέφτι , μουλιάστε το ύφασμα σε νερό με υγρό απορρυπαντικό και μετά πλύνετε το κανονικά .
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΓΡΑΣΑ
Καλύψτε το λεκέ με ταλκ , αφήστε 3 λεπτά και βουρτσίστε πολύ δυνατά . Πλύνετε το ρούχο στην πιο δυνατή επιτρεπόμενη θερμοκρασία . Αν το ύφασμα είναι άσπρο βαμβακερό , τρίψτε το λεκέ με βενζίνη γι' αναπτήρες και πλύνετε με ζεστό νερό και απορρυπαντικό . Για τα μάλλινα , τρίψτε το λεκέ με ύφασμα ποτισμένο σε νέφτι και πλύνετε με υγρό απορρυπαντικό .
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΡΑΣΙ
Αντιμετωπίστε το λεκέ όσο πιο γρήγορα μπορείτε και πάντως μη χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό , που θα τον κάνει ανεξίτηλο !! Ο καλύτερος τρόπος είναι να τον σκεπάσετε με αλάτι ( που θα ρουφήξει το υγρό ) και μετά , αφού το αφαιρέσετε με ένα υγρό πανί , να αφήσετε το ύφασμα να μουλιάσει για μισή ώρα σε κρύο νερό . Μετά , πλύνετε το με τον κλασικό τρόπο .
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΦΡΟΥΤΑ
Ξεπλύνετε καλά το λεκέ με κρύο νερό και μετά πλύνετε με απορρυπαντικό . Αν ο λεκές έγινε σε άσπρο ύφασμα , αφήστε το να μουλιάσει σε νερό με λίγη αμμωνία , ξεπλύνετε το πολύ καλά και βάλτε το να μουλιάσει πάλι σε νερό με χλωρίνη . Αν το ύφασμα είναι χρωματιστό , τρίψτε το με λεκέ με οξυζενέ , στο οποίο θα προσθέσετε λίγες σταγόνες αμμωνίας .
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΛΑΣΠΗ
Η λάσπη είναι ένας από τους ελάχιστους λεκέδες που πρέπει να περιμένουμε να στεγνώσει . Κι αυτό γιατί με το βούρτσισμα θα ξεκολλήσουν πιο εύκολα τα περισσότερα μόριά της . Βουρτσίστε λοιπόν καλά το λεκέ και πλύνετε το ρούχο στην υψηλότερη επιτρεπόμενη θερμοκρασία , που αναγράφεται στην ετικέτα του .
ΑΛΑΤΑ ΣΤΟ ΒΡΑΣΤΗΡΑ
Απομακρύνεται τα άλατα από το βραστήρα σας γεμίζοντας τον με ένα μείγμα από νερό και ξίδι σε ίσες ποσότητες . Βάλτε τον να λειτουργήσει και , μόλις το μείγμα βράσει και ο βραστήρας κλείσει αυτόματα , τοποθετήστε τον σε μια γωνιά και αφήστε τον όλη τη νύχτα . Την άλλη μέρα αδειάστε το μείγμα , ξεπλύνετε πολύ καλά το βραστήρα , γεμίστε τον με νερό και βράστε το . Πετάξατε αυτό το νερό . Ο βραστήρας σας είναι πια έτοιμος για κανονική χρήση ..
ΣΦΗΝΩΜΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙΑ
Αν φυλάτε τα ποτήρια σας τακτοποιώντας τα σε στοίβες , το ένα μέσα στο άλλο , είναι πολύ πιθανόν κάποια στιγμή να σφηνώσουν και να μην μπορείτε να τα ξεχωρίσετε . Για να τα χωρίσετε χωρίς να σπάσουν , βυθίστε το κάτω - κάτω της στοίβας σε ένα μπολ με ζεστό νερό και γεμίστε το πάνω - πάνω με κρύο νερό . Θα ξεσφηνώσουν αμέσως !!!!
ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΟΥΤΑΛΕΣ
Για να μην καούν οι ξύλινες πηρούνες στην ψησταριά, ποτίστε τις για αρκετές ώρες στο νερό πριν τις χρησιμοποιήσετε .
Στου Κώστα
ΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΕΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Καλαμάρι γεμιστό
Μοσχάρι κοκκινιστό
ΛΑΔΕΡΑ
Αρνί γάλακτος στο φούρνο
Μανιτάρια με ρύζι άγριο
Κεφτεδάκια
Μελιτζάνες σε σάλτσα
Μπιφτέκι φούρνου  
Γίγαντες φούρνου           
                      ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
Σπανάκια μαυρομάτικα
Τυρόπιτα


ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Γόνος
Σκορδαλιά
Καλαμάρια
Φάβα
Χταπόδι
Τυροκαφτερή
Γαρίδα
Τζατζίκι
 Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266