Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 04/03/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Καλή εβδομάδα με χαμόγελο και ευτυχία. Ξεκινάνε για πρώτη φορά οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Καλαμάτα, είναι καλό να συμμετέχουμε θα είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Όσο για εμάς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το μεγάλο τσίκνισμα της Τσικνοπέμπτης όλα πηγαίνουν ρολόι και οι εκπλήξεις δεν θα λείψουν και φέτος. 
Όσοι αγαπάμε τη μαγειρική το ξέρουμε καλά: Η γνώση δεν σταματά ποτέ! Να λοιπόν μερικά επαγγελματικά μυστικά που σας προτείνω για να βελτιώσετε τις μαγειρικές σας ικανότητες και να κάνετε εύκολη τη ζωή σας στην κουζίνα!
  • Συγκεντρώστε κοντά σας όλα τα υλικά: Ετοιμάστε πάντα από πριν όλα τα απαιτούμενα υλικά που επιβάλλει η συνταγή, κομμένα και προετοιμασμένα όπως απαιτούν οι οδηγίες. Αυτό διευκολύνει την όλη διαδικασία και αποφεύγονται «ατυχήματα», όπως για παράδειγμα να μην προλάβετε να έχετε ένα υλικό έτοιμο για το τηγάνι αλλά το λάδι έχει ήδη κάψει!
  • Χρησιμοποιήστε τα καλύτερα δυνατά υλικά: Μια καλή παλαιωμένη ελληνική γραβιέρα δεν έχει αντικαταστάτη! Μια καλής ποιότητας κουβερτούρα κάνει τη διαφορά σε ένα σοκολατένιο επιδόρπιο. Ο ελληνικός ανθός αλατιού είναι παγκόσμια προτίμηση των σεφ, κι ένα κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ή βιολογικό δίνει τελείως άλλη γεύση στο φαγητό.
  • Προσέχετε πάντα στη μέτρηση των υλικών: Ιδιαίτερα στη ζαχαροπλαστική, η ακριβής τήρηση των ml και των γραμμαρίων εξασφαλίζει την απόλυτη επιτυχία. Επίσης «1 φλιτζάνι αλεύρι, κοσκινισμένο» έχει τεράστια διαφορά από «1 φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι».
  • Η κουζίνα χρειάζεται ένα καλό, επαγγελματικό μαχαίρι…: Ένα μεγάλο, καλής ποιότητας μαχαίρι των σεφ (μακρύ, με καλή και φαρδιά λάμα και σχετικά βαρύ) είναι άκρως απαραίτητο. Όταν το συνηθίσετε, θα κόβετε και θα ψιλοκόβετε τα πάντα με αφάνταστη ευκολία και αποτελεσματικότητα.
  • … και μάθετε να κόβετε όπως οι σεφ: Για απόλυτο έλεγχο, πιάστε τη λαβή με την παλάμη, μέχρι το σημείο που η λαβή ενώνεται με τη λάμα. Το κάτω μέρος της λαβής κάνει όλη τη δουλειά. Ο αντίχειρας πιάνει γερά τη λάμα και ο δείκτης την ακινητοποιεί από την πίσω πλευρά.
  • Ακονίζετε συχνά τα μαχαίρια της κουζίνας: Το καλό και τακτικό ακόνισμα των μαχαιριών διατηρεί τις λάμες κοφτερές και αποτελεσματικές , κάνει εύκολο και γρήγορο το κόψιμο των υλικών, χωρίς να καταστρέφει τα ευαίσθητα από αυτά, ενώ κάνει το ψιλοκόψιμο πανεύκολη υπόθεση. Προμηθευτείτε λοιπόν ένα καλό μασάτι (εργαλείο ακονίσματος) από τα καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας και δείτε τη διαφορά.
Η συνέχεια αύριο στα μυστικά κουζίνας.