Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Καλημέρα σας. Ηλιόλουστη θα είναι η ημέρα σήμερα. Αδράξτε την ευκαιρία για μια γρήγορη βόλτα. Σήμερα θα αναπτύξουμε για το πως η ψυχική μας διάθεση επηρεάζει το φαγητό μας.

Η ψυχική διάθεση επηρεάζει την όρεξη. Έντονα συναισθήματα μπορούν να αυξάνουν την όρεξη για διάφορα φαγητά οδηγώντας έτσι στην πρόσληψη περιττών κιλών και στην παχυσαρκία. 

Οι καταστάσεις που προκαλούν κακή ψυχική διάθεση και μπορούν να μας ωθούν στο να τρώμε ενώ δεν πεινούμε είναι πολλές. 

Οι καθημερινές δυσκολίες της ζωής, τα προβλήματα στην εργασία, το διαζύγιο, οι διαπροσωπικές συγκρούσεις, η ανεργία συγκαταλέγονται στους παράγοντες που είναι δυνατόν να μας δημιουργούν μια ακατάσχετη επιθυμία για διάφορα φαγητά. 

Το στρες, ο θυμός, το άγχος, οι ανησυχίες, η λύπη, η κατάθλιψη, η μοναξιά, η πλήξη είναι ψυχολογικές καταστάσεις που μπορούν να συνοδεύονται από αύξηση της όρεξης.Αυτοί που έχουν τάση να τρώνε λόγω κακής ψυχικής διάθεσης, έχουν προτίμηση για φαγητά πλούσια σε λιπαρές ουσίες, αλάτι, ζάχαρο και άμυλο.  

Βλέπουμε λοιπόν ότι η ψυχική διάθεση μπορεί να επηρεάζει αρνητικά τη σωματική υγεία λόγω υπερφαγίας.  Είναι αιτία παχυσαρκίας με όλους τους κινδύνους για την καρδία και το αγγειακό σύστημα.

Η συναισθηματική υπερφαγία μπορεί να αντιμετωπισθεί με επιτυχία. Η συνειδητοποίηση της ύπαρξης της κατάστασης αυτής και στη συνέχεια η κατανόηση των λόγων που την προκαλούν είναι τα πρώτα βήματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. 

Όταν νιώθουμε μια ακατάσχετη επιθυμία για να φάμε κάτι, πρέπει να διερωτόμαστε εάν πραγματικά πεινούμε ή εάν αυτό οφείλεται σε μια κακή ψυχολογική μας κατάσταση. Καταλαβαίνοντας το τι μας οδηγεί στην υπερφαγία, μπορούμε να λάβουμε μέτρα για αποφυγή τέτοιων καταστάσεων. 

Όταν νιώθουμε ότι η συναισθηματική μας κατάσταση, μας προκαλεί υπερφαγία, τότε είναι σημαντικό να αναζητούμε εναλλακτικές λύσεις. 
Στου Κώστα
ΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΕΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Ψαρόσουπα
Μοσχάρι κοκκινιστό
ΛΑΔΕΡΑ
Αρνί στη γάστρα
Σπανάκια μαυρομάτικα
Κεφτεδάκια
Μανιτάρια κρασάτα
Μπιφτέκι φούρνου  
Γίγαντες φούρνου           
                      ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ

Τυρόπιτα


ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Γόνος
Σκορδαλιά
Μυρσίνη
Φάβα
Κοτσομούρακι
Τυροκαφτερή
Βακαλιαράκια
Τζατζίκι

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266