Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 04/04/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Όχι καλή ημέρα για την ενημέρωση σας η χτεσινή ζητάμε συγνώμη.  Λόγω έργων είχε κοπεί καλώδιο του παρόχου και αναγκαστικά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Βρισκόμαστε όμως εδώ σήμερα με ζωντάνια και κέφι και είμαστε έτοιμοι και να δημιουργήσουμε ωραία πιάτα αλλά και να κουβεντιάσουμε διάφορα θέματα που αφορούν την μαγειρική. Θα σας γράψω για ορισμένες συμβουλές πως να εξοικονομήσετε οικονομία στο μαγείρεμα. Επιλέγετε κατσαρόλες με χοντρή και βαριά βάση. Στην περίπτωση αυτή, το σκεύος κρατάει περισσότερο τη θερμότητα και έτσι δεν έχουμε απώλεια ενέργειας. 
Σβήνουμε το φούρνο 10 λεπτά πριν από τον συνιστώμενο χρόνο μαγειρέματος, χωρίς να ανοίγουμε την πόρτα του. Η θερμότητα που υπάρχει μπορεί να ολοκληρώσει το μαγείρεμα. Εάν η συνταγή δεν το προβλέπει, δεν προθερμαίνουμε το φούρνο.
Οι σύγχρονοι ηλεκτρικοί φούρνοι, με την ανακυκλοφορία αέρα, μας προσφέρουν τη δυνατότητα να ψήσουμε δύο φαγητά ταυτόχρονα, καθώς η μυρωδιά του ενός δεν μεταφέρεται στο άλλο. Ακόμα κι εάν δεν είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο εγχείρημα, προγραμματίζουμε τις δουλειές μας και χρησιμοποιούμε τον ήδη ζεστό φούρνο για να ψήσουμε στη συνέχεια ένα κέικ, για παράδειγμα.
Για το φούρνο προτιμάτε τις γάστρες. Χρειάζονται λιγότερο δυνατό φούρνο και το φαγητό σιγοψήνεται κρατώντας τα υγρά του - γι' αυτό βάζετε λιγότερο νερό. Υπάρχουν εμαγιέ, γυάλινες, inox, πορσελάνινες, κεραμικές και μαντεμένιες (για μένα οι καλύτερες).