Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 05/04/2012

Καλημέρα καλή δύναμη. Θάρρος χαμόγελο και τόλμη να έχουμε. Πριν κάποιες ημέρες καθόμουν και σκεφτόμουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας πως την έβγαζαν στην κρίση, γιατί κακά τα ψέματα όλες οι γενιές θα περάσουν και εύκολα και δύσκολα. Τελικά όλα ξεκινούσαν από την οικιακή οικονομία, πρόσεχαν τα πάντα και δεν ήταν υπερβολικοί. Θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα καθαριστικό γενικής χρήσης να απολυμαίνουμε και να καθαρίζουμε τα πάντα με πολύ μικρό κοστολόγιο. 
Ένα καθαριστικό γενικής χρήσης
Διαλύστε σε 4 λίτρα ζεστό νερό 50 ml αμμωνία, 50 ml ξύδι και 115 ml μαγειρική σόδα (ένα κουταλάκι του γλυκού αντιστοιχεί σε 5 ml και ένα νεροπότηρο σε 200 ml).
Προσθέστε, εφόσον το επιθυμείτε, λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας άρωμα για να καλύψει τις άλλες μυρωδιές και να αρωματίσει το χώρο σας. Αυτό το διάλυμα είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για όλες τις επιφάνειες και μπορεί να ξεπλυθεί με νερό. Για ένα ισχυρότερο απορρυπαντικό ή για να απομακρύνουμε κερί από επιφάνειες, διπλασιάζουμε τις ποσότητες όλων των συστατικών, εκτός φυσικά από το νερό. Προσοχή! Σε καμία περίπτωση μη ρίξετε χλωριωμένα λευκαντικά σε αυτό το μίγμα. Η ανάμιξη χλωρίου και αμμωνίας προκαλεί την έκλυση τοξικών αερίων. Ένα πολύ εύκολο και ανέξοδο καθαριστικό από μια γενιά που πέρασε πολέμους κατοχές δυσκολίες μεγάλες αλλά τα κατάφερε και επιβίωσε με απλές και καλές λύσεις.