Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/03/2012

Καλημέρα καλή δύναμη. Μας τα χάλασε ο καιρός, αλλά εμείς δεν το βάλουμε κάτω. Με χαμόγελο και αισιοδοξία να μας περιτριγυρίζουν ώστε να μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις. Προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν, γι' αυτό καλή σκέψη, σωστή διάγνωση και τέλος λύση. Κύριος ρόλος στο να λειτουργεί καλά ο εγκέφαλος και να μην πανικοβάλλεται έχει και η διατροφή υπάρχουν τροφές που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και φυσικά νερό είναι απαραίτητα για να λειτουργεί σωστά ο εγκέφαλος. Πέρα από τη σοκολάτα και το κόκκινο κρασί, που όπως ανακαλύφθηκε πρόσφατα βοηθούν τα εγκεφαλικά μας κύτταρα να λειτουργούν αποτελεσματικότερα, πρόσφατες βρετανικές έρευνες ανέδειξαν τις δέκα καλύτερες τροφές για να παραμένει νέα η φαιά ουσία του εγκεφάλου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Κολοκυθόσποροι για ψευδάργυρο
Μόλις μια χούφτα κολοκυθόσπορων την ημέρα είναι ο, τι χρειάζεται κανείς για να λάβει την συνιστώμενη ημερησία ποσότητα ψευδάργυρου, ιχνοστοιχείου ζωτικού για την ενίσχυση της μνήμης και των διεργασιών της σκέψης.
Μπρόκολο για βιταμίνη Κ
Το μπρόκολο εκτός από πολύ υγιεινό αποτελεί σημαντική πηγή βιταμίνης Κ, που είναι γνωστό ότι ενισχύει τις γνωστικές λειτουργίες και βελτιώνει τις διανοητικές ικανότητες.
Ξηροί καρποί για βιταμίνη Ε
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Εφημερίδα Επιδημιολογίας υποστηρίζει ότι η πρόσληψη μιας καλής ποσότητας βιταμίνης Ε μπορεί να βοηθάει στη διατήρηση της μνήμης. Βιταμίνη Ε έχουν όχι μόνο οι ξηροί καρποί, αλλά και τα πράσινα λαχανικά, οι σπόροι, τα αυγά και τα αναποφλοίωτα όσπρια.
Τροφές ολικής αλέσεως
Βεβαιωθείτε ότι συμπεριλαμβάνετε ότι συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας τροφές ολικής αλέσεως, όπως δημητριακά ή ζυμαρικά, καθώς το φολικό οξύ, η βιταμίνη Β12 και η βιταμίνη Β6 που περιέχουν έχει βρεθεί ότι ενισχύουν την βραχυπρόθεσμη μνήμη.
Λιπαρά ψάρια για Ωμέγα-3
Τα απαραίτητα λιπαρά ωμέγα-3 που βρίσκονται στα ψάρια και το ψαρόλαδο, του ξηρούς καρπούς και τους λιναρόσπορους είναι απολύτως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Τα ψάρια επίσης περιέχουν ιώδιο, ιχνοστοιχείο που βελτιώνει την πνευματική καθαρότητα.
Ντομάτες για λυκοπένιο
Το λυκοπένιο, ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στις ντομάτες μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των κυττάρων εναντίον των ελεύθερων ριζών, γεγονός που συμβαίνει στην άνοια και κυρίως στο Αλτσχάιμερ.
ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Μ'αρέσει που στο σούπερ μάρκετ σπάνια περιμένεις πια τον μπροστά να χτυπήσει 2 καρότσια ψώνια,και αν πέσεις σε τέτοιον,του λες να σε καλέσει και σένα στο πάρτυ. Μ'αρέσει που γίνονται πιο πολλοί πολιτικοί γάμοι, γιατί σε αυτούς τουλάχιστον δε χρεώνουν για τους πολυέλαιους.