Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/03/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Πάμε για ένα Σαββατοκύριακο με αγάπη και υγεία να περάσουμε όσο πιο καλά μπορούμε με αγαπημένα πρόσωπα. Να συνεχίσουμε την ενημέρωση για τα τρόφιμα και να πούμε σήμερα για .......
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ
Χρήσιμο τρόφιμο, που σας παρέχει ό,τι κάθε ψάρι, δίχως να σας επιβαρύνει όμως με λίπος και θερμίδες, αφού δεν είναι λιπαρό τρόφιμο.
Δεν είναι μόνο υγιεινά αλλά και σχετικά φτηνά και άφθονα στη χώρα μας.
Ως τροφή, περιέχουν πολύ ασβέστιο, μαγνήσιο, φωσφόρο και κυρίως σελήνιο και φολικό οξύ. Έχουν επίσης πολλή βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε.
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ:
Τα καλαμαράκια έχουν πολλή χοληστερίνη, και αυτό καλό είναι να το έχουν υπόψη τους όσοι έχουν λόγους να προσέχουν τα επίπεδα χοληστερίνη τους. Επίσης, η πιο υγιεινή αλλά και νόστιμη πρόταση είναι να μαγειρεύουμε τα καλαμαράκια στην κατσαρόλα.
ΚΑΡΟΤΟ
Μία από τις πλουσιότερες τροφές, που μπορείτε να τρώτε συχνά και φτηνά.
Σήμερα πια έχει αποδειχτεί ότι προλαβαίνει ως ένα βαθμό τον καταρράκτη.
Ξέρουμε επίσης με βεβαιότητα ότι ωφελεί όλο το σώμα, επειδή περιέχει τεράστιες ποσότητες καροτενοειδών - ουσιών που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και που φαίνεται πως δρουν προστατευτικά και για τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και για την καρδιοπάθεια.
Το καρότο περιέχει 20 φορές περισσότερα α και β-καροτένια από τα άλλα φρούτα και λαχανικά.
Για τα θετικά στοιχεία του καρότου φαίνεται πως αρκούν δύο καρότα την ημέρα.  

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ:
Καλό είναι τόσο για τα φυτοφάρμακα όσο και για τα μικρόβια που πιθανόν υπήρχαν στο χώμα που περιέβαλλε το καρότο, το λαχανικό να πλένεται πολύ καλά στο σπίτι και να καθαρίζεται με μαχαιράκι, ώστε να φεύγει περίπου ένα χιλιοστό από το φλοιό του. Επίσης, το κοκκινωπό καρότο έχει πιο πολύ λυκοπένιο από το πορτοκαλί.

 ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Μαρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά.Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον.
ΑΓΝΩΣΤΟΣ