Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και αισιοδοξία, είδατε πως περνούν οι ημέρες την φάγαμε και αυτή την εβδομάδα πότε τα λέγαμε Δευτέρα πότε ήρθε Παρασκευή, σημαντικό σε όλα αυτά η υγεία και καλή διάθεση. Για να έχεις καλή υγεία χρειάζεται καλή διατροφή, γι' αυτό και εμείς δίνουμε μεγάλη βάση στην ποιότητα των υλικών, διαβάζουμε καθημερινά ενημερωνόμαστε και προσπαθούμε για γεύσεις αληθινές και όχι τεχνικές. Υπάρχει ένας πολύ καλός πίνακας τι καλό κάνει κάθε προϊόν και τι πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε. Πάμε μαζί να ενημερωθούμε.
ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Είναι η πιο υγιεινή επιλογή τυριού, ειδικά όταν είναι φρέσκο.
Το πιο θρεπτικό ανθότυρο είναι εκείνο που παρασκευάζεται από τυρόγαλα κατσικίσιου γάλακτος.
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ:
Το ανθότυρο πρέπει να καταναλώνεται άμεσα και ποτέ αν έχει πλέον κιτρινίσει. Αν το προμηθευτούμε σε ''αποξηραμένη'' μορφή, είναι κατά κανόνα αλμυρό και καλό είναι να το ξαλμυρίσουμε, βάζοντάς το μέσα σε γάλα.
ΑΥΓΟ
Το αυγό είναι πολύ θρεπτικό τρόφιμο και η χοληστερίνη του δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα, παρά μόνο για αυτούς που την έχουν ήδη αυξημένη.
Προσφέρει: πρωτεΐνες, βιταμίνες Α, D και Β1, Β2, Β12 που είναι χρήσιμες για το μεταβολισμό και το νευρικό σύστημα, λουτεΐνη και φολικό οξύ.
Τα ωμά αυγά πρέπει να αποφεύγονται ενώ το βραστό παραμένει μια πολύ πλούσια πηγή διατροφικών στοιχείων για τα κόκαλα και το νευρικό σύστημα.
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ:
Το καλό αυγό είναι εκείνο που προέρχεται από κότες ελευθέρας βοσκής και που όταν το σπάμε, έχει πιο σκληρό κέλυφος από τα συνηθισμένα. Δεύτερη επιλογή είναι να αγοράζουμε κοινά αυγά από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και από τη λαϊκή. Επίσης, όσοι έχουν προβλήματα χοληστερίνης πρέπει να ξέρουν ότι ένα αυγό έχει περίπου τη μισή έως και το 70% της επιτρεπόμενης ημερήσιας «δόσης» χοληστερίνης ενός ενήλικου. Ο πιο υγιεινός τρόπος για να φάμε το αυγό είναι να το μαγειρέψουμε χωρίς βούτυρο ή λάδι, αλλά σπάζοντάς το και ρίχνοντάς το σε βραστό νερό (ποσέ).
ΑΝΘΟΤΥΡΟ
Είναι η πιο υγιεινή επιλογή τυριού, ειδικά όταν είναι φρέσκο.
Το πιο θρεπτικό ανθότυρο είναι εκείνο που παρασκευάζεται από τυρόγαλα κατσικίσιου γάλακτος.
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ:
Το ανθότυρο πρέπει να καταναλώνεται άμεσα και ποτέ αν έχει πλέον κιτρινίσει. Αν το προμηθευτούμε σε ''αποξηραμένη'' μορφή, είναι κατά κανόνα αλμυρό και καλό είναι να το ξαλμυρίσουμε, βάζοντάς το μέσα σε γάλα.
ΑΥΓΟ
Το αυγό είναι πολύ θρεπτικό τρόφιμο και η χοληστερίνη του δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα, παρά μόνο για αυτούς που την έχουν ήδη αυξημένη.
Προσφέρει: πρωτεΐνες, βιταμίνες Α, D και Β1, Β2, Β12 που είναι χρήσιμες για το μεταβολισμό και το νευρικό σύστημα, λουτεΐνη και φολικό οξύ.
Τα ωμά αυγά πρέπει να αποφεύγονται ενώ το βραστό παραμένει μια πολύ πλούσια πηγή διατροφικών στοιχείων για τα κόκαλα και το νευρικό σύστημα.
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ:
Το καλό αυγό είναι εκείνο που προέρχεται από κότες ελευθέρας βοσκής και που όταν το σπάμε, έχει πιο σκληρό κέλυφος από τα συνηθισμένα. Δεύτερη επιλογή είναι να αγοράζουμε κοινά αυγά από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και από τη λαϊκή. Επίσης, όσοι έχουν προβλήματα χοληστερίνης πρέπει να ξέρουν ότι ένα αυγό έχει περίπου τη μισή έως και το 70% της επιτρεπόμενης ημερήσιας «δόσης» χοληστερίνης ενός ενήλικου. Ο πιο υγιεινός τρόπος για να φάμε το αυγό είναι να το μαγειρέψουμε χωρίς βούτυρο ή λάδι, αλλά σπάζοντάς το και ρίχνοντάς το σε βραστό νερό (ποσέ).