Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 26/01/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Υγεία και χαμόγελο για όλους. Η οικονομική κρίση μας έχει χτυπήσει την πόρτα και μας αναγκάζει να μειώσουμε τα έξοδά μας και τα ψώνια μας. Αυτό έχει επίπτωση και στη διατροφή μας. Δεν είναι ανάγκη όμως η μείωση των εξόδων να μας κάνει να έχουμε χειρότερη ποιότητα στη διατροφή μας και να διαγράψουμε τρόφιμα και φαγητά που μέχρι τώρα τρώγαμε. Αντ' αυτού μπορούμε να δούμε την κρίση σαν μια τεράστια ευκαιρία να βελτιώσουμε τη διατροφή που κάναμε μέχρι σήμερα, αλλά και τις συνήθειές μας στα ψώνια. Με σωστή οργάνωση και τήρηση κάποιων βασικών κανόνων, μπορούμε να μειώσουμε και τις διαδρομές μας προς το σούπερ μάρκετ (η μείωση της κατανάλωσης βενζίνης είναι ένα έξτρα θετικό), και τα περιττά ψώνια, μειώνοντας έτσι τα έξοδά μας αλλά και τα τρόφιμα που καταλήγουν στα σκουπίδια επειδή εντέλει δε τα χρησιμοποιήσαμε και έληξαν.
Πως όμως μπορούμε να οργανωθούμε;
Πρώτο βήμα: Θα ξεκινήσουμε κάνοντας ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Θα γράψουμε σε ένα χαρτί τα φαγητά που θα κάνουμε για όλη την εβδομάδα. Το σωστό είναι να βάλουμε μέσα στο πρόγραμμα αυτό όλων των ειδών τα φαγητά: ψάρι, όσπρια, λαδερά, λαχανικά, κρέας αλλά και ζυμαρικά. Έτσι έχουμε κάνει και ένα βήμα προς την υγιεινή διατροφή, αφού έχουμε σιγουρέψει πως θα πάρουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Αν έχετε οικογένεια με παιδιά, μπορείτε να τους δώσετε την ευκαιρία να διαλέξουν ο κάθε ένας ένα φαγητό που θα μπει στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Έτσι θα είναι όλοι ευχαριστημένοι, θα γνωρίζουν τι πρόκειται να φάνε μέσα στην εβδομάδα και θα έχουμε και λιγότερες γκρίνιες.
Αύριο η συνέχεια γιατί είναι πολλά τα βήματα και μην σας κουράσω
ΛΑΔΕΡΑ
Μελιτζάνες φούρνου με ελιές.
Κουνουπίδι καπαμά
Γίγαντες φούρνου
ΚΡΕΑΣ
Τηγανιά χοιρινή
Σουτζουκάκια
Μοσχάρι μπουκιές με πουρέ πατάτας
Κατσίκι λεμονάτο κατσαρόλας
ΣΟΥΠΕΣ
Μοσχάρι σούπα
Ψαρόσουπα
Φασολάδα

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι; Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες.
Ακόμα και αν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε. Γιατί το κάνουμε? Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς για να μας πει το σωστό τρόπο. Γι αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια..
Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια !!!