Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/01/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Πάμε για την συνέχεια του χθεσινού μας θέματος που είναι η οικονομία, βασικό για τις εποχές που περνάμε.
Δεύτερο βήμα: φτιάχνουμε τη λίστα για τα ψώνια της εβδομάδας. Σε αυτό το κομμάτι οι Συνταγές της Παρέας μπορούν να σας βοηθήσουν πολύ. Επιλέξτε τις συνταγές που θέλετε να φτιάξετε και προσθέστε τις στη λίστα για ψώνια Βάλτε μέσα τις 7 συνταγές για κυρίως πιάτο που θέλετε, προσθέστε ίσως και ένα-δυο γλυκά που θα φτιάξετε μέσα στην εβδομάδα, τα ορεκτικά, τις σαλάτες σας, ό,τι ίσως θέλετε να φτιάξετε για πρωινό ή βραδινό. Βάλτε όλες αυτές τις συνταγές μέσα στη Λίστα σας και έχετε έτοιμη τη λίστα που θα πάρετε στο σούπερ μάρκετ με όλα όσα θα χρειαστείτε. Μην ξεχάσετε να διαγράψετε όσα υλικά έχετε ήδη στο ντουλάπι σας, ώστε να μην πάρετε τρόφιμα που δε χρειάζεστε.
Τρίτο βήμα: κάνουμε έναν έλεγχο αγοράς. Σίγουρα έχετε κάποια προϊόντα που αγοράζετε συχνά. Κάντε μια λίστα με αυτά τα προϊόντα και πηγαίντε μια βόλτα από τα σούπερ μάρκετ γύρω σας να δείτε σε τι τιμές τα έχουν. Δείτε μήπως κάποιο από τα σούπερ μάρκετ έχει την πλειοψηφία των προϊόντων που αγοράζετε εσείς πιο φτηνά από τα υπόλοιπα. Επίσης κάποια σούπερ μάρκετ βγάζουν προσφορές και κάποια έχουν κουπόνια. Δείτε μήπως μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε (αγοράζοντας όμως και πάλι ΜΟΝΟ αυτά που πραγματικά χρειάζεστε και είναι στη λίστα σας).
Τέταρτο βήμα: παίρνουμε τη λίστα για τα ψώνια και πάμε στο σούπερ μάρκετ. Φροντίζουμε να μην πάμε ποτέ στο σούπερ μάρκετ με άδειο στομάχι (είναι πολύ κακός σύμβουλος) και κατά προτίμηση χωρίς παιδιά που θα θέλουν να αγοράσουν όσα βλέπουν γύρω τους. Θα αγοράσουμε μόνο τα τρόφιμα που είναι στη λίστα μας και θα φροντίσουμε να μην παρασυρθούμε από όσα βλέπουμε γύρω μας.
Αύριο η συνέχεια.

ΛΑΔΕΡΑ
Μελιτζάνες ιμάμ
Μουσακάς λαχανικών
Μανιτάρια κρασάτα
ΚΡΕΑΣ
Τηγανιά χοιρινή
Σουτζουκάκια
Μοσχάρι σοφρίτο με πουρέ πατάτας
Κατσίκι κοκκινιστό χυλοπίτες
ΣΟΥΠΕΣ
Ψαρόσουπα
γιουβαρλάκια

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1920: κατά των εργατικών νομοσχεδίων τάσσονται οι εργάτες, που συγκεντρώνονται στο Αθήναιον.
 1922: "η Διάσκεψη των Κανών, που ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου 1921, διακόπτει τις εργασίες της χωρίς να οριστεί νέα ημερομηνία για την επανασύγκληση της. Το γενικό κλίμα, που επικράτησε στη Διάσκεψη μόνο ""φιλελληνικό"" δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθώς οι Μεγάλες Δυνάμεις υπέδειξαν στην Ελλάδα ότι, πρέπει να αποσύρει το στρατό της από τη Μικρά Ασία και αναγνώρισαν ""ντε φάκτο"" το καθεστώς του Κεμάλ."
1989: "σωματοφύλακας του Κοσκωτά καταθέτει στον ανακριτή ότι, τα λεφτά από τον επιχειρηματία πήγαιναν στους Κουτσόγιωργα και Λούβαρη σε κουτιά από ""πάμπερς""."