Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 25/01/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Λόγω εργασιών δεν μπορέσαμε να είμαστε μαζί πιο νωρίς αλλά αποκαταστάθηκε το πρόβλημα. Θα σας γράψω σήμερα για μερικά μυστικά για ψήσιμο κρέατος στο φούρνο.
• H επιφάνεια του κρέατος, αφού το βάλετε στο φούρνο, πρέπει να απέχει 10 περίπου εκατοστά από το θερμαντικό στοιχείο.
• H προθέρμανση του φούρνου είναι απαραίτητη, γιατί με αυτό τον τρόπο το κρέας ψήνεται καλά και στο εσωτερικό του.
• Aφήνετε το κρέας να ψηθεί από τη μία πλευρά και όταν ροδίσει, το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και το γυρίζετε μόνο μία φορά από την άλλη πλευρά.
• Όταν ψήνετε κοτόπουλο στο φούρνο, τα τελευταία 20΄του ψησίματος αλείψτε το με χυμό λεμονιού (ή πορτοκαλιού) μέσα στον οποίο έχετε λιώσει ένα κουταλάκι ζάχαρη. H πέτσα του θα ροδίσει ομοιόμορφα και θα γίνει πιο τραγανή.
• Aν το κρέας είναι τελείως άπαχο, για να μη στεγνώσει εντελώς και χάσει τη νοστιμιά του, ροδίστε το πρώτα στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, για να σχηματιστεί αμέσως μία κρούστα η οποία, όταν θα μπει στο φούρνο, θα διατηρήσει τους χυμούς του και δεν θα το αφήσει να στεγνώσει.
• Όταν ψήνετε κρέας ρολό στο φούρνο, μη χρησιμοποιείτε πολύ μεγαλύτερα ταψιά, γιατί καίγεται το λίπος.
• Aν η συνταγή σας περιλαμβάνει και κρασί, φροντίστε πάντα να το προσθέτετε αφού πρώτα ροδίσει το κρέας και όχι στην αρχή.
• Mη ραντίζετε το ψητό σας με τα υγρά που υπάρχουν στο ταψί, γιατί θα μαλακώσετε την επιφάνειά του και δεν θα είναι ξεροψημένο.
• Eάν ξεροψηθεί η επιφάνεια του κρέατος και θέλετε να το διατηρήσετε στο φούρνο ζεστό, αφού κλείσετε το φούρνο, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο. Έχετε όμως πάντα υπόψη σας ότι από τη στιγμή που θα κλείσετε το φούρνο, η θερμότητα διατηρείται υψηλή για 10-15 λεπτά.
• Aν ψήσετε το κρέας σας στη γάστρα ή σε άλλο σκεύος που κλείνει, θα γίνει νόστιμο και ζουμερό, αλλά μην ξεχνάτε ότι πρέπει να αυξήσετε τη θερμοκρασία κατά 20 με 30 βαθμούς.
• Aν θέλετε το ψητό σας να μοιάζει περισσότερο με ψητό σχάρας και όχι φούρνου, ψήστε το στο γκριλ. Tο γκριλ, επίσης, ενδείκνυται σε περίπτωση που η επιφάνεια του ψητού σας δεν ρόδισε αρκετά. Σε αυτή την περίπτωση, ολοκληρώνετε το ψήσιμο τα 10 τελευταία λεπτά στο γκριλ.
• Για να δώσετε στο ψητό κρέας μια άλλη γεύση, μόλις ροδίσει περιχύστε το με λίγο μπράντι.
ΨΑΡΙΑ
Μαριδάκι
Θράψαλα
Βακαλάοι
Κουτσομούρα
ΣΟΥΠΕΣ
Πατσάς
Ψαρόσουπα
ΚΡΕΑΤΑ
Κρασάτο
Κεφτέδες
Μοσχάρι ραγού
Κατσίκι γάστρας

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266