Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/11/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν σήμερα και θέλω χαμόγελο η εβδομάδα φτάνει στο τέλος της, και όσο να είναι αυτό ξεκουράζει λίγο το πνεύμα. Θα συνεχίσω πάλι σήμερα με τα προϊόντα γύρω από την ελιά.  Το πυρηνέλαιο είναι λάδι που προέρχεται από την επεξεργασία του πυρήνα και της ψίχας της ελιάς. Καθώς τα ελαιοτριβεία δεν μπορούν να αφαιρέσουν το σύνολο του ελαιολάδου που περιέχει η ελιά, ακολουθείται μία περαιτέρω επεξεργασία που ολοκληρώνει την απομάκρυνση του ελαιολάδου. Το πυρηνέλαιο είναι ένα λάδι ελαφρύ, εύπεπτο και αγνό, κατάλληλο για μαγείρεμα, τηγάνισμα ή και φρέσκιες σαλάτες.
Η ποιότητα του διαφοροποιείται από τα σπορέλαια, διότι διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες του ελαιολάδου. Συγκεκριμένα, η χημική του σύσταση το καθιστά πιο ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες τηγανίσματος σε σχέση με τα σπορέλαια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα για διαδοχικά τηγανίσματα. Επίσης, έχει τα υψηλά ποσοστά μονοακόρεστων υδρογονανθράκων του ελαιολάδου, τα οποία βοηθούν στη μείωση των γαστρικών υγρών και στη διευκόλυνση της πέψης. Κοιτάξτε με ένα και μόνο προϊόν τι μπορούμε να πάρουμε αρκεί ο κόσμος να είναι ενημερωμένος.
ΨΑΡΙΑ
Μυρσίνη
Γόνος θρύψαλα
Κοτσομουράκι
Βακαλάος
ΣΟΥΠΕΣ
Ψαρόσουπα
Γιουβαρλάκια
ΚΡΕΑΣ
Παστίτσιο
Χοιρινό σέλινο
Κατσίκι λεμονάτο 
Γιαουρτλού

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1964: ολοκληρώνονται στο Τελ Αβίβ οι αγώνες της 16ης Ολυμπιάδας Σκακιού, όπου ανακηρύσσεται χρυσός ολυμπιονίκης ο Έλληνας μαιτρ Σταύρος Ιατρίδης, ένας από τους λίγους χρυσούς ολυμπιονίκες, που ανέδειξε η χώρα μας μετά την πρώτη Ολυμπιάδα. Το σκάκι θα αναγνωριστεί ως πνευματικό άθλημα τρία χρόνια μετά, το 1967, όταν ο Ιατρίδης θα διατελέσει πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας για ένα περίπου χρόνο, ενώ θα σκοτωθεί σε τροχαίο σε ηλικία 89 ετών το 1976. 
1973: ανατρέπεται η κυβέρνηση Μαρκεζίνη και ο ίδιος ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. Νέος ισχυρός άνδρας του απριλιανού καθεστώτος αναδεικνύεται ο ταξίαρχος Ιωαννίδης.
1996: τη νέα γέφυρα του Ισθμού και τη νέα παρακαμπτήριο οδό της Κορίνθου, εγκαινιάζει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.