Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/11/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Θέλω χαμόγελο και διάθεση θετική, να τα βλέπετε όλα ρόδινα αλλιώς μας βλέπω όλους από έξω από τα φαρμακεία. Εντάξει και αυτά κάνουν την δουλειά τους γιατρεύουν τον κόσμο. Αλλά και εμείς κάνουμε καλό φαγητό που φέρνει απόλαυση, χαρά, χαμόγελο και ευεξία. Η διατροφή κατά την αρχαιότητα δεν ήταν μόνο το μέσον για τη συντήρηση και την ανάπτυξη του σώματος. Ήταν συγχρόνως τρόπος για τη διαφύλαξη της υγείας, την πρόληψη των νοσημάτων αλλά και τη θεραπεία τους, καθώς θεωρούσαν ότι κάθε τροφή είχε τις δικές της ξεχωριστές θεραπευτικές ιδιότητες. Ο Ιπποκράτης, που πρέπει να θεωρηθεί πατέρας και της διαιτητικής, αναφέρεται και στο είδος και στην ποσότητα της τροφής σε συνάρτηση με διάφορες μεταβλητές. Ήταν διαφορετική η τροφή ανάλογα με τη σωματική διάπλαση, την εργασία, την εποχή του χρόνου, την ιδιοσυστασία κλπ. ενώ βασική αρχή ήταν η ακορίη (ακορία, δηλ. να μη φθάνεις σε κορεσμό). Όσο για τα είδη των τροφίμων είναι γνωστή η κατανάλωση δημητριακών, λαχανικών, φρούτων, ψαριών και σε ειδικές περιπτώσεις κρέατος, πάντα τοπικής παραγωγής και πάντα στην εποχή τους. Με τα παραπάνω που σας έγραψα συμφωνώ με το φίλο μου ΧΑΡΥ ΚΛΥΝ που λέει . ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΨΗΝΑΜΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ. Γι' αυτό πάντα θα επιμένουμε Ελληνική διατροφή Μεσσηνιακή διατροφή και όχι μεσογειακή.

ΛΑΔΕΡΑ
Μελιτζάνες φούρνου
Γίγαντες φούρνου
Μπριάμ με αγγινάρες
Κουνουπίδι
ΚΡΕΑΣ
Τηγανιά χοιρινή
Κεφτεδάκια
Μοσχάρι ραγού
Φιλέτο κοτόπουλο φούρνου
Στιφάδο μοσχάρι
Χοιρινό σέλινο λεμονάτο

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1935: με συντακτική πράξη απαγορεύεται στην Ελλάδα η πρόσληψη γυναικών σε δημόσιες υπηρεσίες.
1997: "ψηφίζεται στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο ""Καποδίστριας"", που προβλέπει τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων." 
2002: "το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη να ανακοινώσει στον ΟΗΕ ότι, το σχέδιο Ανάν για τη λύση του Κυπριακού, γίνεται δεκτό ως βάση διαπραγμάτευσης. Την ίδια ώρα στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, υποδέχεται το νικητή των τουρκικών εκλογών Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δηλώνει ότι ""ονειρεύεται τις μέρες, που δε θα υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα""."