Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 17/11/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Όλα καλά και όλα ωραία, όπως λέει το παλιό τραγουδάκι. Επειδή όμως τίποτα όπως φαίνεται δεν είναι καλά λέω να συνεχίσω να σας μιλάω για τροφές που βοηθούν στην όραση μπας και δείτε καλύτερα. Συνεχίζουμε από εκεί που είχαμε μείνει εχτές
Σπανάκι
Πρόκειται κυριολεκτικά για μια τροφή-υπερόπλο. Πλούσιο σε βιταμίνη C, β-καροτίνη, λουτεϊνη και ζεαξανθίνη. Τα συστατικά αυτά κυριολεκτικά θωρακίζουν την όραση από τις ασθένειες που την ταλαιπωρούν.
Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση του καταρράκτη και του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας.
Αμύγδαλα
Περιέχουν βιταμίνη Ε, που επιβραδύνει τις ασθένειες των ματιών που προκύπτουν με το πέρασμα του χρόνου και βοηθούν στην καταπολέμηση του καταρράκτη.
Γιαούρτι
Εμπεριέχει ψευδάργυρο, μια ουσία πολύτιμη που βοηθά το σώμα να απορροφήσει αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Α.
Αυγά
Εμπεριέχουν βιταμίνη Α που συντελεί στην καλή λειτουργία του αμφιβληστροειδούς και βοηθούν στην καταπολέμηση ασθενειών των ματιών λόγω προχωρημένης ηλικίας όπως είναι ο καταρράκτης και ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας.
Σκόρδο
Μπορεί να μυρίζει λίγο δυσάρεστα όμως θα σας εξασφαλίσει ματιά γερακιού. Είναι πλούσιο σε θείο, ένα συστατικό απαραίτητο για την παραγωγή γλουταθειόνης, ενός αντιοξειδωτικού ιδιαίτερα σημαντικού για τον φακό του ματιού.
Κρασί
Το κρασί φημίζεται για τις ευεργετικές του ιδιότητες όσον αφορά στην καρδιά αλλά εμπεριέχει πολύτιμα συστατικά που προστατεύουν και την όραση καθώς και τη ροή αίματος μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Περιττό ωστόσο να πούμε πως χρειάζεται και λίγο μέτρο στις ποσότητες που καταναλώνετε...
Αυτά είναι οι κυριότερες τροφές που βοηθούν τα μάτια μας.
ΨΑΡΙΑ
Μπακαλιάρος τηγανιτός
Βακαλάοι
Θράψαλα
Σαρδέλλα
Κουτσομούρα
ΣΟΥΠΕΣ
Ψαρόσουπα
Γίδα βραστή όπως Αχλαδόκαμπος
Φακές για σίδηρο με αντζούγια
ΣΑΛΑΤΕΣ
Βραστά διάφορα
Πατζάρια
Ντομάτα 
Μαρούλι
Πολίτικη

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1920: η Αγγλία και η Γαλλία συμφωνούν στην επάνοδο του βασιλιά Κωνσταντίνου, υπό τον όρο η Ελλάδα να οργανώσει μεγάλη τακτική επίθεση του στρατού της στη Μικρά Ασία εναντίον του Κεμάλ Ατατούρκ.
1970: "ο Ντάγκλας Ενγκελμπαρτ παίρνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το πρώτο ""ποντίκι"" για υπολογιστή, το οποίο είχε ο ίδιος εφεύρει επτά χρόνια νωρίτερα." 
1973: τα μεσάνυχτα τα τανκ περικυκλώνουν το Πολυτεχνείο, προκειμένου να καταστείλουν τη φοιτητική εξέγερση κατά της δικτατορίας. Οι φοιτητές καλούν τους στρατιώτες να ενωθούν μαζί τους. Ξημερώματα ένα τανκ γκρεμίζει την κεντρική πύλη περνώντας πάνω από τα σώματα όσων ήταν σκαρφαλωμένοι πάνω της και αφήνει πίσω του νεκρούς και τραυματίες. Η χούντα ανακοινώνει 16 νεκρούς, ενώ επανέρχεται ο στρατιωτικός νόμος από την κυβέρνηση Μαρκεζίνη.