Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/11/2011

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και επάνω κεφάλια. Επειδή εχτές σας έγραψα για την αρχαία Ελλάδα και την διατροφή τους, σήμερα θα σας γράψω τι θεωρούσαν γκουρμέ οι αρχαίοι. 
Δεν νομίζω ότι οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν γκουρμέ ό,τι θεωρούμε εμείς σήμερα. Εμείς, δηλαδή οι Νεοέλληνες, θεωρούμε γκουρμέ είτε τις πολυτελείς τροφές, όπως το φουά γκρα, το χαβιάρι και το κόμπε, είτε το κοσμικό φαγητό όπως το σούσι είτε τις ακατανόητες παρασκευές αβάν γκαρντ σεφ, όπως τις φούσκες και τους αέρηδες. Οι αρχαίοι Έλληνες, και ιδιαίτερα οι πλούσιοι αστοί του 4ου π.Χ. αιώνα, θεωρούσαν ως γκουρμέ, ούτως ειπείν, τα προϊόντα με ονομασία προέλευσης, όπως τα χέλια Κωπαϊδος, τα σύκα από την Αττική, τα φαγκριά Συκιώνος, τα αγριογούρουνα Φθιώτιδας κ.ο.κ. Απ’ αυτά δε αγαπούσαν περισσότερο τα ψάρια, τα οποία δοξάζει ο Αρχέστρατος στην Ηδυπάθεια. Ούτε επίσης τα γαστρονομικά ταιριάσματα ήταν ίδια. Το ψήσιμο των ψαριών με τυρί είναι ακατανόητο για μας, ενώ η προσθήκη γάρου εν είδη κέτσαπ σε κάθε γεύμα μας φαίνεται ειδεχθής. Τα φρούτα και τα γλυκά ενδιαμέσως των πιάτων τα οποία στα συμπόσια σερβίρονταν φύρδιν μίγδιν, τα θεωρούμε εμείς οι μοντέρνοι γκουρμέδες γαστρονομικά faux pas. Η γαστρονομία είναι κατηγορία κατ’ εξοχήν ιστορική και μόνο ως τέτοια μπορούμε να την κατανοήσουμε: το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορούμε πολύ εύκολα να κατανοήσουμε πώς γινόταν αντιληπτή στην αρχαιότητα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1951: αναχωρεί για την Κορέα νέο τμήμα αξιωματικών και οπλιτών για να αναπληρώσει τις απώλειες των ελλήνων πολεμιστών, που μάχονται ήδη στην περιοχή. 
1958: εγκαινιάζεται ο χλοοτάπητας στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με τον φιλικό αγώνα Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0-1 (Υφαντής).
1999: ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον επισκέπτεται για 24 ώρες την Ελλάδα ενώ διαδηλωτές, που προσπαθούν να κάνουν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία συγκρούονται με ΜΑΤ. Στο επίσημο γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, με μνημειώδη λόγο του, του υπενθυμίζει τις ευθύνες της Τουρκίας με την εισβολή και την κατοχή στην Κύπρο και τα προβλήματα, που δημιουργεί στο Αιγαίο.