Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 25/06/2020

Καλημέρα καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχουμε.
Γνωρίζετε πως τα λαχανικά μπορούν να σάς βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να προστατευτείτε από τα χρόνια νοσήματα. Παρόλο, όμως, που το γνωρίζετε ίσως να μην τρώτε ακόμα αρκετά απ’ αυτά.
Εάν χρειάζεστε ένα ακόμα μικρό κίνητρο για να αρχίσετε να καταναλώνετε λαχανικά, διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι τέσσερις λόγοι-έκπληξη για να αυξήσετε την πρόσληψη αυτών των διατροφικών θησαυρών:
1. Καταπολεμούν το φούσκωμα
Αν και μπορεί οι περισσότεροι να συνδέουν τα λαχανικά με το φούσκωμα, στην πραγματικότητα τα περισσότερα λαχανικά κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ξεπλένουν τα απόβλητα και τα γαστρικά ερεθιστικά και αποτρέπουν τη δυσκοιλιότητα, κρατώντας τον πεπτικό σωλήνα σε κίνηση.
Τα λαχανικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν να εξουδετερώσετε το φούσκωμα που προκαλείται από το αλάτι. Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν σχεδόν τη διπλάσια από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα νατρίου. Τρώγοντας ένα τυπικό γεύμα στο εστιατόριο μπορείτε να καταναλώσετε όλο το νάτριο που χρειάζεστε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επειδή όμως το γεύμα στο εστιατόριο δεν είναι το μοναδικό γεύμα της ημέρας, καταλαβαίνετε πως τελικά το νάτριο που καταναλώνετε είναι πολύ παραπάνω απ’ όσο χρειάζεστε. Τα λαχανικά είναι πλούσια τόσο σε κάλιο όσο και σε νερό, που βοηθούν να αποβάλλετε την περίσσεια νατρίου από το σώμα, ενώ αποκαθιστούν την κανονική ισορροπία των υγρών του σώματος.
Για να μετριαστεί το φούσκωμα που αισθάνεστε στο στομάχι σας δοκιμάστε να φάτε μάραθο, αγγούρια, μαρούλι και ντομάτα.
Εάν έχετε αέρια όταν προσθέτετε περισσότερες φυτικές ίνες και λαχανικά στη διατροφή σας, επιλέξτε λαχανικά στον ατμό. Η θερμότητα από το μαγείρεμα διασπά μερικές από τις φυτικές ίνες και κρατά τη γαστρική δυσφορία στο ελάχιστο, καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στην κατανάλωση ινών που χρειάζεστε. Αύριο η συνέχεια.

πηγη http://www.medinova.gr
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΛΑΔΕΡΑ
Μελιτζάνες πειραγμένες
Μανιτάρι γεμιστό
κολοκυθοκορφάδες
Πηχιάρικα φασολάκια
Γεμιστά
 Μπάμιες