Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 17/06/2020

Καλημέρα καλή δύναμη. Σήμερα είπαμε να βάλουμε κανά κότσι στο φούρνο, είναι καλή επιλογή γεύσεως. Το κότσι το ανακαλύψαμε γευστικά έδω στην πόλη μας απο την γουρνοπούλα μας, ας πούμε κάτι για την ιστορία της γουρνοπούλα στη Μεσσηνία.
Εξαιτίας του ότι οι Μουσουλμάνοι, δεν καταναλώνουν χοιρινό, κρέας οι κάτοικοι της περιοχής, και ειδικότερα της Μεσσήνης, άρχισαν να εκτρέφουν χοίρους, οι οποίοι μάλιστα ζούσαν ελεύθεροι μέσα στην πόλη αποτρέποντας, όπως λέγεται του Τούρκους να βρίσκονται στην πόλη.
Η χοιροτροφία στην Μεσσήνη περιορίστηκε σημαντικά μόνο μετά το 1920. Μέχρι τότε οι χοίροι «ήσαν πολλαπλάσιοι των ανθρώπων» όπως αναφέρει ειρωνικά, ο Ιατρός Π. Κορύλλος στο οδοιπορικό του «Από Πατρών έως Καλάμας» το 1890. Αν σκεφθούμε ότι οι κάτοικοι Μεσσήνης ήταν 7.000 το 1890, μπορούμε να φανταστούμε πόσοι ήταν οι εκτρεφόμενοι χοίροι!
Το 1920, τελάληδες ειδοποιούν τον ντόπιο πληθυσμό ότι απαγορεύεται να κυκλοφορούν ελεύθερα τα γουρούνια, διότι οι χωροφύλακες θα τα σκότωναν. Έτσι λοιπόν καθιερώθηκε και επεκτάθηκε το έθιμο της ψητής γουρνοπούλας από την Μεσσήνη.


 
ΚΡΕΑΣ

Μηλιόρι  στη γάστρα


Μοσχάρι ραγού

Μελιτζάνες μοσχάρι (τύπου μουσακάς)

Σερμπέτ : Φιλέτο κοτόπουλο πάνω σε πίτα με σως και πατάτες


Γιαουρτλού: μπιφτέκι πάνω σε πίτα +τζατζίκι + πατάτες

Ψαρονέφρι γεμιστό
(γραβιέρα-ντομάτα-πιπεριά)

Κότσι χοιρινό φούρνο

Σμυρναίικα σουτζουκάκια