Καλημέρα και καλή δύναμη. Κουκιά, αγκινάρες, σπαράγγια και φράουλες πρωταγωνιστούν αυτή την εποχή,
δίνοντας μας την ευκαιρία να ετοιμάσουμε ξεχωριστές αλμυρές και γλυκές
συνταγές. Βάλτε το καλύτερο σας χαμόγελο φανταστείτε μόνο όμορφα πράγματα και μαγειρέψτε νόστιμα πιάτα,θα σας βοηθήσω λίγο δινοντας μία ιδέα τι να φτιάξετε σήμερα ή να έρθετε να το πάρετε από εμάς.
ΑΡΑΚΑΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Υλικά (4 μερίδες)
½ κιλό αρακάς,
12 αγκινάρες,
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
2 καρότα ψιλοκομμένα,
1 κονσέρβα ντομάτα,
2 κ.σ. τοματοπελτέ,
2 φλ. ελαιόλαδο,
1/3 ματσάκι άνιθο,
αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ και 2 φλιτζάνια νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον αρακά, τις αγκινάρες, τα καρότα και τον άνιθο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
ΑΡΑΚΑΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΡΙΖΟΤΟ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΕΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ
ΑΡΑΚΑΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Υλικά (4 μερίδες)
½ κιλό αρακάς,
12 αγκινάρες,
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
2 καρότα ψιλοκομμένα,
1 κονσέρβα ντομάτα,
2 κ.σ. τοματοπελτέ,
2 φλ. ελαιόλαδο,
1/3 ματσάκι άνιθο,
αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ και 2 φλιτζάνια νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον αρακά, τις αγκινάρες, τα καρότα και τον άνιθο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
ΑΡΑΚΑΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΡΙΖΟΤΟ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΕΣ
ΓΕΜΙΣΤΑ