Καλημέρα και καλή δύναμη. Ένα πολύ όμορφο προϊόν μας ήρθε σήμερα στα χέρια μας, ένα πολύ καλό σαρακοστιανό και δεν είναι άλλο από το σαλιγκάρι.
Η κατανάλωση των σαλιγκαριών ήταν γνωστή και ιδιαίτερα αρεστή από την αρχαιότητα. Οι Μινωίτες ήταν οι πρώτοι που καθιέρωσαν τα σαλιγκάρια «κοχλιούς» ως έδεσμα. Γενικότερα όμως, αποτελούσαν βασική γαστρονομική συνήθεια των αρχαίων Ελλήνων. Από τα μέσα του 19ου αιώνα και μετά άρχισαν να καταναλώνονται σε πολλές χώρες τις Ευρώπης με σημαντικότερη τη Γαλλία. Σήμερα κατέχουν σημαντική θέση στη μεσογειακή διατροφή με συνεχώς αυξανόμενη τη ζήτηση τους. Η υψηλή διατροφική τους αξία και η δυσκολία εύρεσής τους τα εντάσσει στην ομάδα των προϊόντων πολυτελείας μαζί με το χαβιάρι, το foie gras και τις τρούφες.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΙ
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΘΡΑΨΑΛΛΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΣΠΑΓΕΤΙ
ΣΤΙΦΑΔΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
ΣΠΑΝΑΚΙΑ ΣΟΥΠΙΕΣ
ΧΟΝΤΡΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Η κατανάλωση των σαλιγκαριών ήταν γνωστή και ιδιαίτερα αρεστή από την αρχαιότητα. Οι Μινωίτες ήταν οι πρώτοι που καθιέρωσαν τα σαλιγκάρια «κοχλιούς» ως έδεσμα. Γενικότερα όμως, αποτελούσαν βασική γαστρονομική συνήθεια των αρχαίων Ελλήνων. Από τα μέσα του 19ου αιώνα και μετά άρχισαν να καταναλώνονται σε πολλές χώρες τις Ευρώπης με σημαντικότερη τη Γαλλία. Σήμερα κατέχουν σημαντική θέση στη μεσογειακή διατροφή με συνεχώς αυξανόμενη τη ζήτηση τους. Η υψηλή διατροφική τους αξία και η δυσκολία εύρεσής τους τα εντάσσει στην ομάδα των προϊόντων πολυτελείας μαζί με το χαβιάρι, το foie gras και τις τρούφες.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΙ
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΘΡΑΨΑΛΛΟ ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΣΠΑΓΕΤΙ
ΣΤΙΦΑΔΟ ΧΤΑΠΟΔΙ
ΣΠΑΝΑΚΙΑ ΣΟΥΠΙΕΣ
ΧΟΝΤΡΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ