Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 05/03/2019

Καλημέρα και καλή δύναμη, χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. 
 Δεν μπορείς να κάνεις μεγαλύτερο δώρο στον οργανισμό σου, από το να τρέφεσαι υγιεινά. Στις τροφές άλλωστε θα βρεις όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που σου δίνουν ενέργεια και σε κρατούν υγιή, για να μην χρειάζεται να καταφεύγεις σε συμπληρώματα. Ιδού λοιπόν μερικά προϊόντα που δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο σας.
Ντομάτα: Περιέχει πάνω από 20 χρήσιμες για τον οργανισμό ουσίες, μεταξύ των οποίων βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ, χρώμιο, σελήνιο, σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο και πολλές φλαβονοειδείς ουσίες όπως κατεχινικό οξύ, φλαβόνη, φλαβονόλη, καμφερόλη και κερκετίνη. Η πιο πολύτιμη, όμως, ουσία της είναι το λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ουσιαστικά εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που καταστρέφουν τα κύτταρα και τους ιστούς και που δημιουργούνται με τη διάρκεια του χρόνου κατά τον μεταβολισμό των κυττάρων. Επίσης, προστατεύει το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου, ρίχνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης (LDL) στο αίμα, ενώ σε έρευνες έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από διάφορες μορφές καρκίνου, διαβήτη, οστεοπόρωση, διαταραχές της όρασης και από ανδρική υπογονιμότητα.

Σέσκουλα: Τα φύλλα τους είναι μεγάλα, γυαλιστερά, αρκετά σκληρά και γραμμωτά και έχουν παρόμοια γεύση με το σπανάκι. Τα σέσκουλα είναι καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών, έχουν μοναδικά οφέλη στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη Κ συμβάλλουν στη σκελετική υγεία, ενώ παρέχουν και μια εξαιρετική ποικιλία αντιοξειδωτικών.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΑΝΑΚΙΑ ΣΟΥ[ΠΙΕΣ
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ
ΣΑΡΔΕΛΛΑ ΣΤΟ ΑΜΠΕΛΌΦΥΛΟ