Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 06/03/2019

Καλημέρα και καλή δύναμη, χαμόγελο αισιοδοξία και ανάσες ζωής. Μην σταματάτε για κανένα λόγο να χαμογελάτε δίνει ενέργεια σε εσάς και στους γύρω σας.
Συνέχεια τώρα για της τροφές που εαν είναι δυνατόν είναι καλό να τρώμε καθημερινά
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Αποτελούμενα κατά 90% από νερό έχουν ελάχιστες θερμίδες και είναι τροφή φτωχή σε λίπη και νάτριο. Γι’ αυτό και ενδείκνυνται σε όσους ακολουθούν ειδική διατροφή ή κάποιο πρόγραμμα δίαιτας. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες αλλά και πρωτεΐνη, γι’ αυτό και οι χορτοφάγοι τα επιλέγουν ως βασικό αντικατάστατο του κρέατος. Μολονότι δεν έχουν την ίδια διατροφική αξία με την πρωτεΐνη του κρέατος, είναι πάντως ό,τι πιο κοντινό χάρη στην παρουσία όλων των βασικών αμινοξέων που περιέχουν. Παράλληλα, έχουν πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καθώς και σελίνιο και χαλκό, δύο πολύτιμα αντιοξειδωτικά ιχνοστοιχεία, που βοηθούν στην καλή υγεία του δέρματος, αλλά και του νευρικού συστήματος.
ΦΙΝΟΚΙΟ Η ΜΑΡΑΘΟΡΙΖΑ

 Η σαρκώδης ρίζα κάτω από το μάραθο αποτελείται σε ποσοστό 95% από νερό, αλλά είναι και πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών, φυλλικού οξέος και καλίου. Βοηθάει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Μειώνει την αρτηριακή πίεση και έχει ευεργετικές ιδιότητες στο έντερο, μια και αφαιρεί τις τοξίνες.
ΣΚΟΡΔΟ

Είναι πλούσιο σε μαγγάνιο, βιταμίνη C και Β6 καθώς και σελήνιο, ενώ περιέχει πολλές θειούχες ενώσεις με κυρίαρχη την αλισίνη που οφείλεται και για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του. Η κατανάλωση του σκόρδου θεωρείται πολύ ευεργετική για την καρδιά. Παράλληλα, συμβάλλει στη μείωση της χοληστερίνης και της πίεσης και φαίνεται ότι προστατεύει από το έλκος του στομάχου. Στα πολλά οφέλη του συμπεριλαμβάνεται και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ σύμφωνα με έρευνες έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες.
 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΓΡΙΕΣ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
ΣΑΡΔΕΛΛΑ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΟ
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑ
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ