Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/01/2019

Καλημέρα και καλή δύναμη υγεία και ευημερία σε όλο τον κόσμο. Χίλια ευχαριστώ σε όσους παρευρέθηκαν στο οικογενειακό μας πένθος. Συνεχίζουμε όπως ξέρουμε με δύναμη και πολλή αγάπη για αυτό που μας αρέσει πάρα πολύ. 
ΜΙΞ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ 
 ΥΛΙΚΑ
Σπαγετίνι νο 10
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μέτριος κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή 2 – 3 φρέσκα
1κιλο μικρά καλαμάρια ή θραψαλλάκι
χταπόδι 1 κιλό
½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
2 γινωμένες μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι
Λίγο χονδρό θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κούπα διάφορες πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη) σε λωρίδες
Μερικές κουταλιές μαϊντανό
Εκτελεση:
Κρατάμε δυό κουταλιές από το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σε βαρύ τηγάνι. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και μετά σωτάρουμε τα θαλασσινά. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε την ντομάτα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τη ρίγανη και βασιλικό. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Εν τω μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό, ανάλογα με τις οδηγίες του πακέτου. Εάν βράσουν πιο νωρίς τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε σε κρύο νερό.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζέσταίνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε  τις πιπεριές 

 1 – 2 λεπτά.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε με τα θαλασσίνα. Τέλος, ρίχνουμε  τις πιπεριές και σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό από πάνω.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΒΑΚΑΛΟΥΔΙΑ
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΨΗΤΟ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ