Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 22/01/2019

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση για όλο τον κόσμο. Τελικά μπορεί η τεχνολογία να είναι κατά πολλούς μια ισχυρή δύναμη αλλά η φύση είναι ακόμη δυνατότερη. Γιατί απλά ο προχτεσινός κακός καιρός μας τα έκαψε όλα γι αυτό δεν είχαμε επικοινωνία. Σήμερα όλα ήρθαν στο δρόμο τους, και συνεχίζουμε να γράψουμε για την συνταγή μας.
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ
 ΥΛΙΚΑ

500γρ κιμάς  μοσχάρι 
1/2 κρεμμύδι, τριμμένο ή ψιλοκομμένο 
1/2κούπα τρίμμα ψωμιού μπαγιάτικου 
1 αυγό 
1 κ.γ. αλάτι 
1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό 
1/2 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
500 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
τα φύλλα από 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα (εναλλακτικά,
1 γεμάτη κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, κοπανισμένος)
5 - 6 κλωνάρια άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
60 γρ. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 ml ζεστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε το μείγμα ώστε να αναμειχθούν καλά τα αρώματα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, στο μέγεθος που φτιάχνουμε τα γιουβαρλάκια, και τα κρατάμε στην άκρη.
Σάλτσα: Σε μια πλατιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, σε δυνατή φωτιά, για 2 - 3 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε την ντομάτα, το δυόσμο, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και το ζεστό νερό. Οταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα κεφτεδάκια και να δέσει κάπως η σάλτσα.
ΠΗΓΗ  http://www.kathimerini.gr
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΓΙΔΑ ΒΡΑΣΤΗ
ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
ΓΙΓΑΜΤΕΣ
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΚΑΠΑΜΑ