Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 08/01/2019

Καλημέρα και καλή δύναμη. Με το κρύο που επιμένει και δεν λέει να φύγει λέω να πούμε δυο λόγια για της σούπες.
Το μυστικό για μια επιτυχημένη σούπα, είναι ένας χειροποίητος-σπιτικός ζωμός. Σιγοβράζοντας για αρκετή ώρα κόκαλα από κοτόπουλο, γαλοπούλα, αρνί ή μοσχάρι, ανακατεμένα με μια χούφτα από χοντροκομμένα λαχανικά, όπως καρότα, κρεμμύδια, σέλινο, αλάτι και καρυκεύματα, θα έχετε έτοιμη τη βάση για μια θρεπτική και απόλυτα υγιεινή σπιτική σούπα. Ο ζωμός αυτός μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο ή την κατάψυξη για αρκετό καιρό.
Οι σούπες λαχανικών ή αυτές με ζυμαρικά, σερβίρονται συνήθως ως ορεκτικό ή συνοδευτικό γεύματος, που στηρίζεται κατά βάση στο κρέας.

Οι βελουτέ σούπες μπορούν να σερβιριστούν και ως κυρίως γεύμα ή απλώς ως σνακ. Για να ετοιμάσετε μόνοι σας μια τέτοιου είδους σούπα χρειάζεται να διαθέτετε μπλέντερ, μέσα στο οποίο θα μπορείτε ν’ ανακατέψετε τα συστατικά της σούπας σας και ιδανικά λίγο γάλα ή γιαούρτι που ταιριάζει εξαιρετικά.

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κομμάτι σιδηρόδρομο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
4-5 ολόκληρα κλωναράκια σέλινο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στα 6
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
4-5 ολόκληρα μπαχάρια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι καρολίνα
2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το κρέας σε κατσαρόλα με νερό όσο να τα σκεπάζει και αλάτι. Θέλουν αρκετό βράσιμο μέχρι να βγάλουν όλη τη νοστιμιά τους.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα και σοτάρετε τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μπαχάρια και τη δάφνη. Μόλις μαραθούν, προσθέτετε το κρέας με το ζουμί του, το σέλινο και επιπλέον νερό που να καλύπτει καλά τα υλικά. Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει πάρα πολύ καλά το κρέας.
Ρίχνετε το ρύζι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει. Σ' αυτή τη φάση ελέγχετε μήπως η σούπα θέλει λίγο παραπάνω νερό.
Χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο,αφήστε τον χρόνο να κάνει την δουλεια του και να αναμίξει όλα τα αρώματα. Σερβίρετε με αρκετό πιπεράκι και αλάτι όσο παει στη γεύση καθενός.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
ΦΑΣΟΛΑΔΑ
ΣΑΡΔΕΛΑ
ΚΟΤΣΟΜΟΥΡΑ
ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ