Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07/12/2018

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε. Καλά μας είπαν από σήμερα θα έχουμε πτώση θερμοκρασίας, αυτό φάνηκε και στο κοκαλάκι μας. Σήμερα Παρασκευή πιστεύω ότι είναι καλό να φτιάξουμε κάτι νηστίσιμο, τι πιο καλό από χταπόδι με μακαρονια
ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Υλικά
1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
1 κιλό ξερά κρεμμύδια, σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι
1 κρασοπότηρο λευκό, ξηρό κρασί
1 ποτήρι πολτός ντομάτας
1 ξυλάκι κανέλα
3 - 4 γαρίφαλα
μπόλικο μαύρο πιπέρι
1/2 κιλό μακαρόνια

Διαδικασία

Καθαρίζουμε το χταπόδι αφαιρώντας το στόμα που βρίσκεται στη συμβολή των πλοκαμιών, καθώς και το περιεχόμενο της σακούλας. Το πλένουμε πάρα πολύ καλά και το κόβουμε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Όλα τα υλικά θα αφήσουν τα υγρά τους, το χταπόδι το κόκκινο ζουμί του και στη συνέχεια θα εξατμιστούν. Όταν στεγνώσουν, ρίχνουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε λίγο. Τα σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα, την κανέλα, τα γαρίφαλα και μπόλικο πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει και να μαλακώσει εντελώς το χταπόδι και να γίνει πηχτή η σάλτσα. Βράζουμε χωριστά τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ  http://www.gastronomos.gr
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
ΣΠΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΜΙΞ ΟΣΠΡΙΑ
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Τα υπόλοιπα στο τηλέφωνο μας πιστεύουμε ότι η επικοινωνία ειναι σημαντικά στης ημέρες μας