Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/03/2018


Καλημέρα όμορφε μου κόσμε, χαμογελάστε και πάρτε βαθιές ανάσες ζωής.

ΚΑΛΑΜΑΡΙ

Τα καλαμαράκια, αν και αποτελούν βασική τροφή κατά την περίοδο της νηστείας, είναι ισχυρά συνδεδεμένα και με το ελληνικό καλοκαίρι ! Το τρίπτυχο «ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα – καλαμαράκια – ουζάκι» είναι μια εικόνα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το καλοκαίρι μας !
Τα καλαμαράκια είναι από τα πιο δημοφιλή θαλασσινά, αφού συνδυάζουν την ευχάριστη γεύση αλλά και την πολύ υψηλή διατροφική αξία. Μάλιστα, τα τηγανητά καλαμαράκια, λόγω της «παιχνιδιάρικης» εμφάνισής τους και της τραγανιστής υφής τους, αποτελούν ευχάριστη τροφή ακόμα και για τα παιδιά, που γενικά δυσκολεύονται στην κατανάλωση θαλασσινών και ψαριών.
Τα καλαμαράκια, αν και πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είναι μια τροφή με χαμηλή θερμιδική αξία, γεγονός που τα καθιστά ιδανική τροφή για κάθε άτομο που προσπαθεί να χάσει βάρος ή να διατηρήσει το ήδη υπάρχον σωματικό του βάρος χωρίς να στερείται φαγητού και γεύσης.
Το καλαμάρι, όταν είναι ψητό, αποδίδει μόνο 90 περίπου θερμίδες τα 100 γραμμάρια, ενώ παρέχει άφθονα ωφέλιμα συστατικά στον οργανισμό, ευχάριστη γεύση και χαρίζει αίσθημα πληρότητας και κορεσμού.
Η λανθασμένη αντίληψη για τα καλαμαράκια !
Τα καλαμαράκια είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνών. Πολύς κόσμος αποφεύγει την κατανάλωσή τους εξαιτίας της αντίληψης πως τα καλαμαράκια συνδέονται με την αύξηση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα.
Εν μέρει είναι αλήθεια ! Τα καλαμαράκια όντως επηρεάζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα, αλλά μόνο σε ένα ελάχιστο βαθμό ! Το συκώτι, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης, αναλαμβάνει το ρόλο να διατηρεί σε σταθερά επίπεδα την χοληστερόλη προφυλάσσοντας έτσι την υγεία της καρδιάς.
Όπως ήδη αναφέραμε, τα καλαμαράκια, είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ενώ τα λιπαρά που περιέχουν είναι ελάχιστα και μάλιστα ακόμα και τα λίγα αυτά λιπαρά είναι ωφέλιμα (Ω-3 λιπαρά) για τον οργανισμό.