Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ

Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλο τον κόσμο. Συνεχίζουμε δυνατά την μεγαλοεβδομάδα για να περάσουμε όσο μπορούμε πιο ευχάριστες εορτές, τα ψώνια είναι στη καθημερινη διαδικασία, η προσοχή στην επιλογή πρέπει να είναι σε πρωτευοντα ρόλο. Η μεγάλη μαχη που γίνεται όμωσ είναι αρνί η κατσίκι.
 
Αρνάκι
Μετά την νηστεία πολλοί γιατροί υποστηρίζουν πως δεν πρέπει να φάμε απότομα και πολύ γιατί κάτι τέτοιο επιβαρύνει την υγεία μας. Το αρνί είναι ένα κρέας ιδιαίτερα λιπαρό και παχυντικό, με τα 100 γραμμάριά του, να αντιστοιχούν σε 375 θερμίδες αλλά και 15 γραμμάρια λίπους! Το μπούτι ωστόσο να ξέρετε είναι η «ασφαλής» επιλογή, καθώς δεν έχει τόσο λίπος και είναι πιο καθαρό κρέας. Το αρνάκι επίσης θεωρείται τονωτικό για τους μύες ενώ λέγεται πως κάνει καλό στο νευρικό σύστημα λόγω του ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Β, καθώς και σίδηρο.
Κατσικάκι
Ξεκινώντας πάλι από το πόσο παχυντικό είναι σε σχέση με το αρνί, αν και το αναφέραμε και πιο πριν, στο κατσίκι τα 100 γραμμάρια αντιστοιχούν σε 110 θερμίδες, καθώς και 2,3 γραμμάρια λίπους. Επίσης, είναι πλούσιο σε συνένζυμο Q10, η αντιοξειδωτική δράση του οποίου μειώνει την «κακή» χοληστερόλη. Τέλος, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε γ-λινολεϊκό οξύ (CLA), το οποίο συμβάλλει στην ελάττωση του λίπους.
Τελική μάχη
Εάν η παρέα είναι μεγάλη, το αρνί είναι η καταλληλότερη επιλογή, επειδή όπως είπαμε αποδίδει συγκριτικά περισσότερο κρέας. Να αρνί γάλακτος περίπου στα 8 κιλά, δεν θα έχει και την «ενοχλητική» για ορισμένους οσμή. Τώρα η επιλογή βάσει γεύσης είναι δικό σας θέμα. Ο σοφός λαός λέει: «περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα».
Επίσης επειδή στην αγορά καραδοκούν πολλοί επιτήδειοι, καλό θα ήταν να μπορείτε να ξεχωρίσετε και το αρνί από το κατσίκι.
Δύο πράγματα πρέπει να προσέξουμε. Το κεφάλι και την ουρά. Η ουρά του κατσικιού έχει μία κλίση προς τα επάνω, και ενίοτε έχουν αφήσει και μία φουντίτσα. Το κεφάλι του επίσης είναι επίπεδο, εν αντιθέσει με του αρνιού που έχει ένα χαρακτηριστικό καρούμπαλο ανάμεσα στα μάτια και την μύτη.
 
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
 ΣΤΕΙΡΕΣ
ΘΡΑΨΑΛΛΟ ΜΙΚΡΟ  ΦΡΕΣΚΟ
ΜΙΞ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ  ΜΕ ΣΠΑΓΕΤΙ
ΣΠΑΝΑΚΙΑ ΣΟΥΠΙΕΣ
ΓΑΡΙΔΑ ΑΣΣΟΣ ΚΑΤΕΨ.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΣΑΡΔΕΛΛΑ ΨΗΤΗ ΦΙΛΕΤΟ
ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ
ΒΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ

ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΤΗΓΑΝΙ ΚΟΚΚΑΛΟ
ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΣΑΛΤΣΑ     >>
ΒΑΚΑΛΑΟΣ ΚΑΦΤΕΡΟΣ   >>

ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ ΑΥΓΑ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΤΥΡΙΩΝ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗ
ΣΑΛΑΤΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΟΥΛΙ
ΧΟΡΤΑ ΑΓΡΙΑ ΒΟΥΝΟΥ
ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ
ΝΤΟΜΑΤΑ
ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΣΑΣ