Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/06/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Πάμε με χαμόγελο και καλή διάθεση να περάσουμε την ημέρα μας κάντε μόνο θετικές σκέψεις
Πιο γνωστούς από τους τρόπους με τους οποίους το μαγειρεύουμε αυγα.
Ρούφα το (ωμό) αυγουλάκι σου, baby...
Κλασική σκηνή παιδικών χρόνων με τις μαμάδες να κυνηγούν τα μούλικά τους στο σχολείο, στο σπίτι, στην παραλία, παντού, με το βραστό αυγουλλλ“Λάκι, έλα εδώ”. Κλασική εικόνα των παιδικών μου χρόνων, οι συμμαθητές (προσοχή: never συμμαθήτριες...) στο δημοτικό που δεν είχαν καλοπλύνει το στόμα τους και έσκαγαν μύτη στην τάξη με ξεραμένες κιτρινίλες αυγού στην άκρη των χειλιών...
Είναι ο πιο απλός τρόπος να φάμε ένα αυγό. Προϋπόθεση: Να είναι φρεσκότατο και σίγουρης και ελεγμένης προέλευσης.
Τρυπούμε το αυγό στη μία κορφή του, το τουμπάρουμε στο στόμα μας και το ρουφούμε. Λεπτομέρεια: Εάν δεν κάνε άλλη μία τρυπούλα στην άλλη κορυφή (για να βοηθήσει και ο αέρας “ασκώντας τις κατάλληλες πιέσεις”), για να καταφέρετε να ρουφήξετε πρέπει να έχετε πνευμόνια... μαραθωνοδρόμου.
Μού ξανάρχονται στο νου (αυγουλάκια κτυπητά)...
.....“αναμνήσεις” από τότε που ρίχναμε σε φλυτζάνι τους κρόκους (συνήθως δύο) αυγών και τους κτυπούσαμε με κουτάλι, μαζί με ζάχαρη (η ποσότητα «αναλόγως των γούστων»). Και συνεχίζαμε να κτυπούμε και να κτυπούμε και να κτυπούμε, μέχρι που πονούσε ο καρπός του χεριού μας. Φτιάχναμε, όμως, μία κρέμα αφράτη και απαλή “κοίτα γιαγιά, καλύτερη από αυτή που φτιάχνεις εσύ... ”.
Συχνά προσθέτουμε και λίγο κακάο. Αγαπημένο snack μιάς άλλης εποχής, που τα σημερινά παιδιά το αγνοούν (όπως και τις αλάνες, τα γκαζάκια (τις μπίλιες), και τα ρέματα με τους γυρίνους). Και αυτό γιατί ο αδυσώπητος ανταγωνισμός με τα σημερινά snacks των περιπτέρων, εκείνα με τα αγνά ορυκτέλαια, τις πολύχρωμες πλαστικές συσκευασίες και τα δωράκια-τέρατα, που ‘ναι ελεγμένα από τις quality control Διευθύνσεις της βιομηχανίας και έχουν την έγκριση κάποιου “αρμόδιου κρατικού φορέα”.
Εάν του προσθέσετε και λίγο κονιάκ (οι ιταλοί το λένε “Vov” και μπορείτε να βρείτε μια συνταγή του στο site), αρπάξτε το από τα χέρια των παιδιών και φάτε το εσείς οι ίδιοι. Είναι –τουλάχιστον– απολαυστικό!!!