Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

Τρίτη 02/06/2015

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και  καλλη διάθεση να έχετε. 
Τι να διαλέξω: Φασολάκια πράσινα ή αρακά; 
Ποιο να προτιμήσουμε, όταν πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε επιλογή, και γιατί; 
Αρακάς και πράσινα φασολάκια είναι δύο εξαιρετικά ωφέλιμα λαχανικά, απαραίτητα σε κάθε διαιτολόγιο. Αποτελούν καλές πηγές φυτικών ινών, βιταμινών (Κ, C, A, φολικό οξύ κ.ά.), μετάλλων (μαγγάνιο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρος, ασβέστιο κ.ά.), καθώς και διαφόρων φυτοθρεπτικών. Καθένα από αυτά τα συστατικά διαθέτει αποδεδειγμένα θετικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Για παράδειγμα, η βιταμίνη Κ έχει αντιπηκτική δράση, βοηθά στην αποτροπή δημιουργίας θρόμβων και στην προστασία των αγγείων, ενώ επίσης συνεισφέρει στην καλή υγεία των οστών και στη διατήρηση της οστικής μάζας, ιδίως δε σε άτομα με αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση, π.χ. γυναίκες στην εμμηνόπαυση και ηλικιωμένους.
Ποιο από τα δύο;
Φασολάκια! Συγκριτικά με τον αρακά, τον οποίο οι διαιτολόγοι κατατάσσουν στα αμυλούχα τρόφιμα (ομάδα δημητριακών), τα φασολάκια έχουν λιγότερες θερμίδες και υδατάνθρακες, χωρίς να υστερούν σε φυτικές ίνες ή μικροθρεπτικά συστατικά.
Πού κάνουν καλό τα φασολάκια;
Ως τμήμα μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής, τα φασολάκια συμβάλλουν:
Στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Στην ενίσχυση των αντιοξειδωτικών μηχανισμών του οργανισμού.
Στη διατήρηση υγιών οστών και αρθρώσεων.
Στην ελάττωση της υψηλής χοληστερίνης και της υψηλής ομοκυστεΐνης στο αίμα.
Στην ελάττωση της αρτηριακής πίεσης.
Στην προστασία καρδιάς και εγκεφάλου.
Στην αντιμετώπιση των φλεγμονών.
Στη μείωση του κινδύνου για καρκίνο του εντέρου.
Στην προσπάθεια ελέγχου του βάρους.
Μήπως κάτι πρέπει να προσέξω;
Τα φασολάκια δεν θα πρέπει να καταναλώνονται συχνά ή σε μεγάλες ποσότητες από άτομα με υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος, με προβλήματα στα νεφρά ή στη χοληδόχο κύστη, καθώς και από άτομα που πρέπει να αυξήσουν την απορρόφηση ασβεστίου από τον οργανισμό τους.
Πηγή

http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=37541&subid=2&pubid=129053512