Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/06/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να έχετε μην σας βάζει τίποτα κάτω. Να ξέρετε ότι τα προβλήματα υπάρχουν γιατί υπάρχουν και λύσεις.
Οι Έλληνες εν μέσω κρίσης αλλάξαμε συνήθειες αρχίσαμε να αγοράζουμε πιο προσεκτικά τα προϊόντα που χρειαζόμαστε, ελέγχουμε πλέον τις τιμές και είμαστε πλέον πολύ λιγότερο σπάταλοι σε σχέση με το παρελθόν.
1.Προγραμματίστε τα ψώνια.
Πριν ξεκινήσετε για το σούπερ μάρκετ εκλέξτε πρώτα τα ντουλάπια και το ψυγείο σας. Φτιάξτε λίστα με όλα αυτά που πραγματικά χρειάζεστε. Όταν θα πάτε για ψώνια τηρήστε την λίστα.
2. Κάντε τσεκ στις ημερομηνίες.
Εάν δεν σκοπεύετε να καταναλώσετε άμεσα ένα προϊόν του οποίου η ημερομηνία λήξης πλησιάζει προτιμήστε αυτό με την πιο μακρινή ημερομηνία.
3. Διατηρείτε το ψυγείο σας σε καλή κατάσταση.
Να ελέγχετε τακτικά το ψυγείο σας όσο αφορά στην στεγανότητα και την θερμοκρασία του. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ότι τα τρόφιμα χρειάζονται θερμοκρασία 1-5 βαθμών Κελσίου για να διατηρούνται φρέσκα!
4. Μην ξεχνάτε τον προϋπολογισμό σας.
Προϋπολογίστε και δεν θα χάσετε ίσα ίσα θα βγείτε κερδισμένοι. Πεταμένα τρόφιμα σημαίνει πεταμένα λεφτά.
5. Συντηρήστε σωστά.
Όσο περισσότερο σωστά συντηρείτε τα τρόφιμα σας τόσο περισσότερο θα διαρκούν.
6. Τοποθετείστε έξυπνα.
Στο πίσω μέρος του ψυγείου βάλτε τα καινούρια προϊόντα που μόλις αγοράσατε και στο μπροστινό μέρος τα καινούρια.
7. Καταψύξτε τα φαγητά σας.
Αν τρωτε λίγο και μικρές μερίδες μπορείτε τα υπόλοιπα (αυτά που καταψύχονται) να τα καταψύξετε.
8. Σερβίρετε μικρές ποσότητες φαγητού.
Μην υπερβάλλετε στις ποσότητες έτσι κάνετε και οικονομία και φροντίζετε και τη σιλουέτα σας.
9. Μην πετάτε τίποτα!
Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πετάμε ποσότητες φαγητού! Με τα περισσεύματα μπορούμε να φτιάξουμε μια θαυμάσια σαλάτα την επόμενη ή ένα ωραίο σάντουιτς.
10. Κάντε τα φαγητά σας λίπασμα.
Κάποια από τα υπολείμματα των τροφών, όπως οι φλούδες από τα φρούτα και λαχανικά, μπορούμε να τα βάλουμε σε ειδικούς κάδους λιπασματοποίησης. Για τα υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών η καλύτερη λύση είναι ο κομποστοποίητης κουζίνας.
Η κρίση στην Ελλάδα άλλαξε τις συνήθειες και μειώνει την σπατάλη στο φαγητό.
45,3% δήλωσαν ότι τον τελευταίο χρόνο μείωσαν τις ποσότητες φαγητού που πετάνε στα σκουπίδια
20,9% μείωσαν λίγο τις ποσότητες φαγητού που πετάνε
32,6% δήλωσαν ότι πετάνε ακριβώς την ίδια ποσότητα φαγητού