Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 01/07/2013


Καλημέρα και καλό μήνα. Ο καλός μήνας από την αρχή φαίνεται γι'αυτό κοιτάξτε σήμερα να ξεκινήσετε την ημέρα χωρίς γκρίνια.
Tώρα το καλοκαίρι όλο και κάποιο γεύμα με μπάρμπεκιου θα οργανώσετε είτε εσείς είτε κάποιος φίλος. Για να πετύχουν όμως τα ψητά σας, καλό θα ήταν να κατέχετε κάποια μυστικά, γιατί το ψήσιμο στα κάρβουνα χρειάζεται και γνώσεις, εκτός από καλή διάθεση. 
Tρόφιμα κατάλληλα για ψητά 
Tο ψήσιμο στα κάρβουνα ή σε υγραέριο (που δεν δίνει τη νοστιμιά του ξυλοκάρβουνου) ενδείκνυται για όλα τα κρεατικά, τα πουλερικά, τα ψάρια, αλλά και για τα ζαρζαβατικά.
1. Για να πετύχουν τα κρεατικά και τα πουλερικά στο ψήσιμο, πρέπει να είναι κομμένα σε λεπτές φέτες. Aν τα κομμάτια του κρέατος ή του πουλερικού που θέλετε να ψήσετε είναι ογκώδη, τότε το πιθανότερο είναι να τα κάψετε εξωτερικά και στο εσωτερικό τους να παραμείνουν ωμά. Για το λόγο αυτό, πριν βάλετε το κρέας ή το κοτόπουλο στη φωτιά, πρέπει να το κόψετε σε μερίδες, τις οποίες στη συνέχεια θα χτυπήσετε με ένα μπαλταδάκι, για να πλατύνουν και να λεπτύνουν.
2. Tο κοτόπουλο, επειδή έχει την πέτσα εξωτερικά, γίνεται πιο χυμώδες από το ψητό κρέας. Γι’ αυτό, αν δεν θέλετε την πέτσα, καλά θα κάνετε να την αφαιρέσετε μετά το ψήσιμο.
3. Όσον αφορά τα ψάρια, όταν είναι μεγάλα, τα βάζετε στη φωτιά, αφού τα χαράξετε στην επιφάνειά τους διαγώνια σε 2-3 μεριές.
4.Tα ζαρζαβατικά μπορούν να ψηθούν πάνω στη σχάρα ή μέσα στη φωτιά, «στη χόβολη», αφού τα τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο. Έτσι, μπορείτε να ψήσετε ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια ή πατάτες. Αύριο η συνέχεια.