Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/05/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και αισιοδοξία να έχετε για να περάσετε μια υπέροχη εβδομάδα. Φτάνει το καλοκαιρι η διατροφή αλλάζει  και περισσότερο προτιμούμε τα ψητά, καιρός να μάθουμε μερικά μυστικά για ψήσιμο.
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ
Από το μοσχάρι (ή το βοδινό) ψήνονται πολύ καλά στη σχάρα οι σπαλομπριζόλες, δηλαδή οι μπροστινές μπριζόλες, και ι μπριζόλες από κόντρα (με ή χωρίς το φιλέτο). Επίσης, κάποια κομμάτια από το κιλότο και οι πανσέτες, που είναι όμως αρκετά λιπαρές.
Σπαλομπριζόλα
Τι είναι: Οι 4 – 6 πρώτες πλευρές από τη ράχη.
Εμφάνιση: Μεγάλου μεγέθους και βάρους. Κόκαλο με ελαφρώς κυκλική κλίση. Σάρκα αφράτη, ζουμερή, με “φλέβες” ορατού λίπους.
Ιδανικό πάχος για σχάρα: 2,5 – 4 εκατοστά.
Ψήσιμο: Ζουμερή, χορταστική, κατάλληλη για κάθε είδους ψήσιμο (ελαφρύ, μέτριο, καλό).
Χρόνος: Περίπου 30’ – 40’, ανάλογα με το τύπο της ψησταριάς (κάρβουνα ή γκάζι), και το πάχος της μπριζόλας.
Συμβουλές: Μόλις στην επιφάνεια της εμφανιστεί αίμα, σημαίνει ότι εκείνη τη στιγμή είναι μέτρια ψημένη.
Μπριζόλες από κόντρα
Τι είναι: Οι μπριζόλες πριν από το κιλότο.
Εμφάνιση: Μέτριου μεγέθους, με λιγοστές “φλέβες” λίπους, ίσιο κόκκαλο και σάρκα σφικτή, πιο ανοιχτόχρωμη, άριστης ποιότητας.
Ιδανικό πάχος για σχάρα: 2 – 5 εκατοστά.
Ψήσιμο: Ανάλογα με το πώς θέλουμε να την ψήσουμε επιλέγουμε και το πάχος (για καλοψημένο ψήσιμο επιλέγουμε λεπτότερη).
Χρόνος: Περίπου 10’ – 30’, ανάλογα με το τύπο της ψησταριάς (κάρβουνα ή γκάζι), και το βαθμό ψησίματος (ελαφρώς – καλοψημένη).
Συμβουλές: Το σφικτό κρέας από κόντρα επιτρέπει ήπιο μαρινάρισμα (πχ ελαιόλαδο, κρασί, πιπεριά, δεντρολίβανο).
Μπριζόλες κόντρα φιλέτο
Τι είναι: Μπριζόλες από κόντρα, αλλά μαζί με το φιλέτο.
Εμφάνιση: Μετρίου μεγέθους, με κεντρικό κόκκαλο σε σχήμα Τ (T-bone) που χωρίζει το κόντρα από το φιλέτο. Σάρκα σφικτή, εξαιρετικής ποιότητας, με “φλέβες” ορατού λίπους.
Ιδανικό πάχος για σχάρα: 2 – 4 εκατοστά.
Ψήσιμο: Είναι κατάλληλες για κάθε βαθμό ψησίματος.
Χρόνος: Περίπου 6’ – 20’, ανάλογα με το τύπο της ψησταριάς (κάρβουνα ή γκάζι), και το βαθμό ψησίματος (ελαφρώς – καλοψημένη).
Συμβουλές: Αλατίζουμε στο τέλος για να μην στεγνώσει.


Στου Κώστα
ΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΕΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Χάντρες φασολάκια με μοσχάρι
Κατσίκι στο φούρνο
ΛΑΔΕΡΑ
Φιλέτο κοτόπουλο
Φασολάκια μπαρμπούνια
Κεφτεδάκια
Γεμιστά
 Σμυρνέικα σουτζουκάκια
Μελιτζάνες φούρνου          
                      ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
Μανιτάρια κρασάτα
Τυρόπιτα


ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Γαλέακια
Σκορδαλιά
Βακαλιαράκια
Φάβα
Μπαρμπούνια
Τυροκαφτερή

Τζατζίκι
Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266