Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 28/05/2013


Καλημέρα και καλή δύναμη. Συνέχεια από τα χτεσινά.

ΧΟΙΡΙΝΟ
Από τα πιο νόστιμα μέρη του χοιρινού για ψήσιμο στη σχάρα είναι οι μπριζόλες από σπάλα και λαιμό, οι πανσέτες, το ψαρονέφρι και φυσικά τα σουβλάκια που φτιάχνονται με ψαχνό από κάθε μέρος του χοιρινού.
Μπριζόλες και πανσέτες
Τι είναι: Οι μπριζόλες προέρχονται είτε από τα πλευρά (με μακρύ κόκκαλο και στρογγυλή καρδιά) είτε από το λαιμό. Η πανσέτα βρίσκεται στην κοιλιά, κάτω από τα παιδάκια.
Εμφάνιση: Οι μπριζόλες από πλευρά έχουν λιγότερο λίπος από το λαιμό και οι πανσέτες είναι από τα λιπαρότερα κομμάτια.
Ιδανικό για σχάρα: 2,5 – 3 εκατοστά οι μπριζόλες, και 2 – 2,5 εκατοστά οι πανσέτες.
Ψήσιμο: Προσέχουμε να σκουπίσουμε καλά τη μαρινάδα πριν τα βάλουμε στη σχάρα, για να μην αρπάξει.
Χρόνος: Περίπου 15’ – 30’, ανάλογα με το τύπο της ψησταριάς (κάρβουνα ή γκάζι). 
Συμβουλές: Το χοιρινό κρέας τρώγεται απαραιτήτως καλοψημένο.
Ψαρονέφρι
Τι είναι: Το χοιρινό φιλέτο.
Εμφάνιση: Ρολό σε σχήμα σφήνας, από καθαρό ψαχνό, με ελάχιστο ορατό λίπος.
Ιδανικό για σχάρα: Ολόκληρο ή κομμένο κάθετα και ανοιγμένο.
Ψήσιμο: Είναι προτιμότερο να ψηθεί σε πλάκα, και με τακτικά γυρίσματα.
Χρόνος: περίπου 8’ – 15’ το ανοιγμένο, και 20’ – 30’ το ολόκληρο, ανάλογα με το τύπο της ψησταριάς (κάρβουνα ή γκάζι). 
Συμβουλές: Το ολόκληρο ψαρονέφρι είναι έτοιμο όταν το εσωτερικό του αποκτήσει σχεδόν λευκό χρώμα, χωρίς ίχνη αίματος.