Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΔΕΥΤΕΡΑ 15/04/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Καλή εβδομάδα με υγεία και αγάπη. Να μιλήσουμε σήμερα για καλή διατροφή.

Φάε «Αληθινά» φαγητά: Απόφυγε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι. Αντικατέστησε τους απλούς υδατάνθρακες με σύνθετους που υπάρχουν στα προϊόντα ολικής άλεσης και στα λαχανικά.

Φάε καλές πηγές πρωτεΐνης: Τα όσπρια, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα αβγά, τα ψάρια, το ελαφρύ γιαούρτι και τα άπαχα πουλερικά ή κρέατα είναι τροφές που μπορείς να εναλλάσσεις για ποικιλία και ισορροπία.
Φάε καλά λιπαρά: Τα λιπαρά είναι απαραίτητα για την υγεία μας και αποτελούν μία πολύ σημαντική πηγή ενέργειας. Βάλε στη διατροφή σου καλές πηγές λιπαρών όπως το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα ψάρια και το αβοκάντο.
Αναζήτησε "καθαρά" τρόφιμα: Προτίμησε τοπικά, εποχικά βιολογικά και κυρίως στα κρέατα, τα πουλερικά και τα αβγά, αναζήτησε μόνο αυτά που έχουν μεγαλώσει και τραφεί με φυσικό τρόπο. Συμφέρει και για λόγους υγείας και για λόγους οικολογίας.
Φάε πρασινάδες: Τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι, το μαρούλι, το μπρόκολο, ο μαϊντανός και όλα τα ήμερα ή άγρια χόρτα, είναι γεμάτα βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και χλωροφύλλη που προσφέρουν αληθινή ενέργεια στο σώμα.
Σαλάτα με κάθε γεύμα: Ότι και αν σκοπεύεις να φας, συνόδεψε το με μία φρέσκια σαλάτα εποχής. Μία πλούσια σαλάτα μπορεί να αποτελέσει και από μόνη της ένα πλήρες γεύμα. Για το dressing, χρησιμοποίησε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή φτιάξε μία κρέμα από ώριμο αβοκάντο.
Ωμό ελαιόλαδο: Πρόσθεσε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο τέλος του μαγειρέματος. Όταν θερμαίνεται πολύ χάνει κάποια θρεπτικά του συστατικά. Το λάδι έχει ένα σημαντικό ποσοστό της ημερησίας ενέργειας που καταναλώνουμε. Αν το τρώμε ωμό είναι εύκολο να πετύχουμε το 70%.
Πίνε πολύ νερό: Μπορεί να είναι και το πιο απλό και εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να νιώθεις καλύτερα και να έχεις περισσότερη ενέργεια. Ένα μεγάλο ποτήρι το πρωί με το που θα ξυπνήσεις και περίπου ένα ποτήρι κάθε ώρα είναι η ενδεδειγμένη ποσότητα νερού που χρειάζεται ο οργανισμός μας καθημερινά.
Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266