Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 02/03/2013

Καλημέρα καλή δύναμη και καλό μήνα. Συγνώμη για εχτές που δεν είχαμε το τακτικό ραντεβού αλλά βλέπετε ο δαίμονας του υπολογιστή δεν μας άφησε για απαραίτητες εργασίες που χρειαζόμαστε. Πάμε δυνατά σήμερα λοιπόν να ξεκινήσουμε όμορφα, όπως είναι η άνοιξη που έρχεται. 
ΦΥΤΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ
Αν θέλετε να πλύνετε τα φύλλα των φυτών σας και να τους δώσετε μια γυαλάδα, προσθέστε σε ένα γαλόνι νερού, μισή κούπα σόδα μαγειρικής και ένα κουταλάκι γλυκού λάδι. Ανακατέψτε τα καλά και ψεκάστε με αυτό όλα τα φυτά σας, εκτός από αυτά με χνουδωτά φύλλα.
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
Διατηρείστε τα λουλούδια στο βάζο σας φρέσκα και δροσερά επί μεγάλο διάστημα με ένα μείγμα όπως: σε ένα λίτρο νερού, διαλύστε δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και δύο κουταλιές λευκό ξύδι.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Ο καθαρισμός του φούρνου είναι από τις πλέον σκληρές εργασίες στο σπίτι γι' αυτό απαιτούνται και σκληρά χημικά. Χρησιμοποιήστε ακίνδυνα υλικά όπως αλάτι, σόδα, και Borax.Βάλτε 2 κουταλιές σούπας υγρό σαπούνι, 2 κουταλιές Borax, ανακατέψτε το και φυλάξετέ το σε ένα πλαστικό μπουκάλι ψεκάσματος. Με το μείγμα αυτό μπορείτε να ψεκάζετε το φούρνο και να τα αφήνετε 20 λεπτά. Μετά τρίψτε τον.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Αν λοιπόν σας χύθηκαν υγρά ή φαγητά καθόσον ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός, απλώστε ένα στρώμα αλάτι και σόδα μαγειρικής, επάνω τους. Αν έχουν ξεραθεί βρέξτε τα λίγο πριν. Όταν κρυώσει ο φούρνος ξύστε τα σημεία εκείνα και πλύνετε τα μετά.
ΧΑΛΙ ΚΑΙ "ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ"
Μια απλή λύση για το "φρεσκάρισμα" του χαλιού είναι ο καθαρισμός του με λευκό ξύδι και νερό (ένα μέρος λευκό ξύδι προς τρία μέρη νερό). Το ξύδι είναι κατάλληλο για τη συντήρηση του χαλιού , για την αντιμετώπιση τοπικών λεκέδων και τέλος, προσθέτει μια ξεχωριστή γυαλάδα στα χρώματά του και τα αναζωογονεί.