Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 21/02/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και πάμε δυνατά να περπατήσουμε και αυτή την ημέρα. Συμβουλές και διάφορα τρυκ για την κουζίνα και γενικά μαγειρικής. 

Στην επιλογή μιας νέας χύτρας, τα πρωταρχικά κριτήρια είναι ο κορμός του σκεύους, η βάση, το καπάκι και οι λαβές
Ο κορμός της χύτρας
Μια καλή χύτρα έχει βαριά και συμπαγή ποιότητα. Ιδανικά θα πρέπει να είναι από ανοξείδωτο ατσάλι υψηλής ποιότητας, το οποίο αναγνωρίζεται από την ετικέτα "18/10" (18% χρώμιο, 10% νικέλιο, 72% ατσάλι). Πρέπει να είναι ανοξείδωτη, ιδιαίτερα εύκολη στον καθαρισμό, να εναρμονίζεται με την υγιεινή και να είναι κατάλληλη για πλυντήριο πιάτων.
Οι χύτρες με κωνικό σχήμα μπορούν να στοιβαχτούν η μια μέσα στην άλλη εξοικονομώντας χώρο. Στις καλές χύτρες, η βάση ενώνονται ομαλά με το τοίχωμα της χύτρας χωρίς διάκενα. Στο εσωτερικό του σκεύους, η ένωση της βάσης με το τοίχωμα πρέπει να είναι στρογγυλεμένη για να φτάνετε σε κάθε σημείο του σκεύους με μια κουτάλα ή ένα αναδευτήρι.
Η βάση
Οι βάσεις υψηλής ποιότητας είναι από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο καλύπτει περιμετρικά τον πυρήνα από αλουμίνιο. Το αλουμίνιο είναι σημαντικός αγωγός της θερμότητας και δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένο, γιατί με το επαναλαμβανόμενο πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων προκαλεί λευκούς λεκέδες στη βάση του σκεύους. Η χοντρές βάσεις με πυρήνα από λουμίνιο εξασφαλίζει βέλτιστη απορρόφηση, διανομή και συγκέντρωση της θερμότητας. Εφόσον ζεσταθεί, η βάση πρέπει να εφαρμόζει εντελώς επίπεδα στην εστία – για εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου κατά το μαγείρεμα.
Βεβαιωθείτε ότι το σκεύος είναι κατάλληλο για τον τύπο της εστίας, γιατί κάθε κατσαρόλα δεν ενδείκνυται για παράδειγμα για επαγωγικές εστίες. 
Με το Σύμβουλο Προϊόντων θα βρείτε εγγυημένα τη σωστή κατσαρόλα για τις ανάγκες σας.
Το καπάκι
Ένα καπάκι με ερμητικό κλείσιμο συγκρατεί τη θερμότητα και τα υγρά στο εσωτερικό της κατσαρόλας. Με αυτό τον τρόπο διατηρείται το άρωμα και εξοικονομείται ενέργεια. Τα γυάλινα καπάκια επιτρέπουν οπτικό έλεγχο του φαγητού. Κάποια καπάκια έχουν κοίλο σχήμα, δηλ. σχηματίζουν καμπύλη στο εσωτερικό τους. Αυτό εξασφαλίζει την επιστροφή του ατμού στο σκεύος, κάτι που αυξάνει τη νοστιμιά και τους χυμούς του φαγητού
Οι λαβές
Γενικά μπορείτε να επιλέξετε λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι ή πλαστικές λαβές. Σημαντικό είναι οι λαβές να συνδέονται καλά με το σκεύος, να είναι άνετες στο κράτημα και να μην θερμαίνονται κατά το μαγείρεμα. Οι λαβές από ανοξείδωτο ατσάλι είναι κατάλληλες για πλυντήριο πιάτων και για φούρνο.
Οι πλαστικές λαβές δεν ενδείκνυνται για χρήση στο φούρνο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών (έως 80°C). Καθαρίζονται και σε πλυντήριο πιάτων, ωστόσο τα χρώματά τους ξεθωριάζουν με το χρόνο. Για αυτό θα πρέπει να πλένετε τα σκεύη με πλαστικές λαβές μόνο περιστασιακά στο πλυντήριο πιάτων, όχι συνεχώς. 
Πρακτικές λεπτομέρειες
Μετά την επιλογή των σωστών βασικών στοιχείων, όπως η βάση, οι λαβές και το καπάκι, οι διάφορες σειρές σκευών προσφέρουν ποικίλα πλεονεκτήματα που διευκολύνουν το μαγείρεμα:
- Με την ενσωματωμένη βάση για το καπάκι μπορείτε να κρεμάσετε το καπάκι στο χείλος του σκεύους ή στη λαβή. Αυτό απελευθερώνει τα χέρια σας για να ανακατέψετε και να προσθέσετε υλικά στο φαγητό, ενώ επίσης οι σταγόνες νερού από το μαγείρεμα επιστρέφουν στην κατσαρόλα και η εστία μένει καθαρή.
- Πρακτική λειτουργία ροής: Μερικές κατσαρόλες έχουν ενσωματωμένη λειτουργία ροής, η οποία επιτρέπει το άδειασμα των υγρών με τοποθετημένο καπάκι. Δεν χρειάζεται πλέον να χρησιμοποιείτε πετσέτες ή γάντια κουζίνας και σουρωτήρια. 
- Ένα πλατύ χείλος εξασφαλίζει το άδειασμα των υγρών με ακρίβεια και χωρίς πιτσίλισμα. Η εστία και ο πάγκος παραμένουν καθαρά.
- Η κλίμακα μέτρησης στο εσωτερικό του σκεύους διευκολύνει τη μέτρηση των υγρών. Τα δοχεία μέτρησης ανήκουν πλέον στο παρελθόν.



Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266