Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/02/2013


Καλημέρα και καλή δύναμη. Θάρρος τόλμη γοητεία χρειάζεται για να τα βλέπουμε θετικά και μην μου πείτε ότι αυτά δεν τα έχετε. Καιρός να τα αποκτήσετε και να βλέπετε το μέλλον με άλλη άποψη, έτσι και αλλιώς όλοι μας τα παρουσιάζουν μαύρα, εμείς γιατί να μην τα βλέπουμε άσπρα.Όλοι μας το κάνουμε. Αγοράζουμε φρούτα και μετά τα αφήνουμε να ζαρώσουν σε ένα μπολ. Μπορείτε να σώσετε όμως το μεγαλύτερο τμήμα τους με τον παρακάτω τρόπο: καθαρίστε τις μπανάνες ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο και φτιάξτε με αυτό smoothies και milkshakes. Αν έχετε ζαρωμένα λεμόνια βάλτε τα για μερικά λεπτά στο φούρνο μικροκυμμάτων και μετά ξεζουμίστε τα.

Όλοι μας έχουμε πετάξει μισό κρεμμύδι γιατί η συνταγή θέλει μικρή ποσότητα και το υπόλοιπο δεν έχουμε τι να το κάνουμε. Υπάρχει μια λύση πολύ απλή: όταν αγοράζετε κρεμμύδια να επιλέγετε διάφορα μεγάθη, μεγάλα, μεσαία και μικρά για διαφορετικές χρήσεις.
Όταν χρησιμοποιείτε τηγάνι, μην το φορτώνετε. Όταν το τηγάνι είναι γεμάτο η θερμοκρασία πέφτει και το φαγητό περισσότερο μαγειρεύεται στον ατμό παρά τηγανίζεται. Αυτό θα πει λιγότερο 'καραμέλωμα', λιγότερη γεύση και περισσότερο ψήσιμο. Αν θέλετε να προσθέσετε λάδι, ρίξτε το στα τοιχώματα του τηγανιού ώστε όταν φτάσει το κέντρο του να έχει ήδη ζεσταθεί.
Ένα καλοκαίρι που τελειώνει και ένα βροχερό φθινόπωρο σημαίνει ότι έρχεται η εποχή των φρούτων του δάσους. Τα φρούτα του δάσους χαλάνε πάρα πολύ γρήγορα οπότε μια συμβουλή είναι να τα πλένετε μόλις τα φέρετε σπιτι, να τα στεγνώνετε και να τα βάζετε στο ψυγείο όπου μπορεί να διατηρηθούν τρεις ή τέσσερις μέρες.

 Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266