Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/02/2013

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και καλή διάθεση να σας συντροφεύουν για σήμερα, να περνάτε όσο μπορείτε καλύτερα και να μεταδίδεται αγάπη. Περί αυγών μυστικά στο μαγείρεμα σήμερα.

  • Όταν χρησιμοποιείτε αυγά στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Για να τα φέρετε γρήγορα σε αυτή τη θερμοκρασία, μόλις τα βγάλετε από το ψυγείο, βουτήξτε τα σε χλιαρό νερό. 
  • Ποτέ μην τα πλένετε πριν τα τοποθετήσετε στο ψυγείο γιατί λεπταίνει το κέλυφος και απορροφά μυρωδιές. Πλύνετέ τα προσεκτικά με μια βρεγμένη πετσέτα. 
  • Εάν πέσει στο πάτωμα, ρίξτε πάνω του μπόλικο αλάτι ώστε να το απορροφήσει. 
  • Εάν τα αυγά είναι κολλημένα στη χάρτινη συσκευασία, τότε βρέξτε το χαρτί μέχρι να ξεκολλήσουν. 
  • Τα εργαλεία που χρησιμοποιείτε για τα ωμά αυγά, πρέπει πάντα να πλένονται με κρύο νερό πριν, ποτέ χλιαρό και μετά με ξίδι ώστε να μην κρατήσουν μυρωδιές. 
  • Εάν σας πέσει λίγος κρόκος στα ασπράδια για τη μαρέγκα, πρέπει να τον αφαιρέσετε ώστε να χτυπηθούν σωστά. Αφαιρέστε τον κρόκο με μια νωπή πετσέτα. 
  • Εάν είναι ραγισμένα και θέλετε να τα βράσετε, τυλίξτε τα με αλουμινόχαρτο. 
  • Για να ξεφλουδίσετε εύκολα το κέλυφος από ένα βραστό αυγό, ραγίστε το γύρω γύρω και καθαρίστε κάτω από κρύο νερό. 
  • Για τα αυγά ποσέ, μερικές σταγόνες ξίδι θα εμποδίσουν τα αυγά από το να απλωθούν στην κατσαρόλα. 
  • Μπορείτε να διατηρήσετε τα ασπράδια των αυγών για μήνες στην κατάψυξη. Τοποθετήστε τα ένα ένα σε παγοκυψέλες και όταν παγώσουν βάλτε τα όλα μαζί σε πλαστική σακούλα. 
  • Για να χτυπήσετε αυγά σε μαρέγκα, τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και τα εργαλεία εντελώς στεγνά. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι για να την κάνετε πιο αφράτη. 
  • Τα κροκάδια μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο, εφόσον δεν έχουν σπάσει, εάν τα καλύψετε με νερό ή γάλα. Για να τα καταψύξετε, ανακατέψτε με μια πρέζα αλάτι ή ζάχαρη για κάθε κρόκο, ανάλογα με το που θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε στο μέλλον και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία όπως και με τα ασπράδια.
 Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας

Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266