Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΠΕΜΠΤΗ 13/09/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη, αγάπη και ευτυχία πρέπει να μας ενώνουν.
Ποτέ δεν θα ξεχάσω τα παιδικά μου χρόνια και τις όμορφες μυρουδιές της κουζίνας της γιαγιάς. 
Ποτέ δεν θα ξεχάσω τις κυράδες της γειτονιάς που μαζευόντουσαν στην κουζίνα να φτιάξουν τα κουλουράκια και τις πίτες τους....Τα χαμόγελα ,οι φωνές αυτή η ενέργεια που έκανε ολο το σπίτι να λάμπει.Το μόνο που ήθελα ηταν να κοιτάζω και νοιώθω την τροπή της διμιουργίας εκείνων των γυναικών που αν και είχαν περάσει τόσα ,δεν ξέχασαν ποτέ πως η αγάπη για την πολίτικη κουζίνα και την Ελληνική παραδοσιακή μαγειρική είναι γέφυρα που ενώνει..παιδιά και μεγάλους..... 
Εύχομαι οι νέες γενεές να κρατήσουν γερά αυτές τις ρίζες.
90 Χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή και επειδή δεν γίνονται και πολλές αναφορές από διάφορα μέσα, ας γράψουμε όσοι έχουμε ζήσει με μικρασιάτες ότι μπορούμε για την μνήμη τους.
Η κουζίνα του κάθε τόπου αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο πολιτισμού του και πολλές φορές τόσο έντονο που χαρακτηρίζει τον τόπο.
Η Κωνσταντινούπολη πάντα διέθετε πληθώρα αγαθών λόγω της γεωγραφικής πολιτικής και οικονομικής της θέσης.
Ανατρέχοντας στα ιστορικά στοιχεία της γαστρονομίας της Πόλης, συναντάμε πολύ χαρακτηριστικές περιόδους, καθώς και σημαντικές διαφοροποιήσεις στις διατροφικές συνήθειες μεγάλων ομάδων του πληθυσμού της.
Τον καιρό που η Κωνσταντινούπολη επιλέγεται και γίνεται αυτοκρατορική πρωτεύουσα και στην μακρόχρονη περίοδο που ονομάζουμε “Βυζαντινούς Χρόνους” συναντάμε την μαγειρική του Μεγάλου Παλατίου, την Μοναστηριακή, καθώς και μία αστική και λόγια μαγειρική, που διαμορφώ-νεται από τις δύο προαναφερόμενες. Επηρεάζεται σε από τις διατροφικές συνήθειες των διαφόρων αλλοεθνών κοινοτήτων και προπαντός από την μεγάλη επάρκεια και ποικιλία νέων προϊόντων.
Η κουζίνα της Πόλης των Βυζαντινών χρόνων, χαρακτηρίζεται από την χρήση των μπαχαρικών, των έντονων γλυκόξινων σαλτσών και κυρίως από την χρήση του “γάρου” (σάλτσα ψαριού).
Μετά την κατάρρευση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας εμφανίζεται η Οθωμανική Κουζίνα που χαρακτηρίζεται από την έντονη χρήση των γαλακτοκομικών καθώς και των δημητριακών.



 Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266