Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

10/08/2012

Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και αισιοδοξία να έχουμε. Πάμε για να τριήμερο μακριά από άγχος, αφήστε το από εβδομάδα τουλάχιστον η ζωή είναι στιγμές βρες αυτές τις στιγμές και απολαύστε. Να ξέρετε μια απόλαυση από τις πολλές είναι και το φαγητό, μόνο όμως αν τρώμε έξυπνα και σωστά.
 Ένα πρώτο βήμα για την υγιεινή διατροφή είναι να μάθουμε να τρώμε έξυπνα. Δεν είναι μόνο τι τρώμε αλλά και πως το τρώμε. Προσέχοντας τα φαγητά μας και επιλέγοντας τροφές που είναι θρεπτικές και απολαυστικές συντελλούμε στο να έχουμε μια ισορροπημένη διατροφή.

Μασάτε.....καλά. Μάθετε να μασάτε την τροφή σας αργά απολαμβάνοντας την κάθε μπουκιά. Στην σημερινή εποχή έχουμε την τάση να βιαζόμαστε στο φαγητό, ξεχνώντας να γευθούμε τα αρώματα και να αισθανθουμε την υφή της κάθε τροφής που βρίσκεται στο στόμα μας. Φέρτε ξανά στην ζωή σας την χαρά του φαγητού.
Αποφύγετε το στρες κατά την διάρκεια του φαγητού. Άν νιώσουμε άγχος και στρες κατά την διάρκεια του φαγητού , υπάρχει περίπτωση η πέψη μας να υπολειτουργήσει προκαλώντας προβλήματα όπως κολλήτιδα και καούρα στο στομάχι. Αποφύγετε να τρώτε όταν εργάζεστε, οδηγείτε , λογομαχείτε ή βλέποντας τηλεόραση (ειδικά ειδήσεις ή προγράμματα που προκαλούν ανησυχία). Προσπαθείστε πριν απο κάθε γεύμα να χαλαρώσετε παίρνοντας βαθιές ανάσες, ανάβοντας κεριά ή ακούγοντας μουσική ώστε να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα.
«Ακούστε» το σώμα σας. Αναρωτηθείτε αν πραγματικά πεινάτε. Μπορεί στην πραγματικότητα να διψάτε οπότε δοκιμάστε να πιείτε πρώτα ένα ποτήρι νερό. Κατά την διάρκεια ενός γεύματος, σταματείστε να τρώτε πριν αισθανθείτε ότι είστε χορτάτοι. Στην πραγματικότητα ο εγκέφαλος χρειάζεται λίγο χρόνο ώστε να αντιληφθεί ότι φάγαμε αρκετό φαγητό, οπότε καλό είναι να τρώμε αργά. 
Τρώτε νωρίς, τρώτε συχνά. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα υγιεινό πρωινό. Έτσι ενεργοποιείται η διαδικασία μεταβολισμού και επίσης τρώγοντας την μεγαλύτερη ποσότητα από την ημερήσια αναλογία θερμίδων νωρίς το πρωί δίνεις χρόνο στο σώμα σου να τις καταναλώσει. Επιπλέον, τρώγοντας μικρές και υγιεινές μερίδες πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας αντί τα καθιερωμένα 3 μεγάλα γεύματα βοηθάμε στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού και και έτσι αποφεύγουμε τις «αμαρτωλές» επιδρομές στο ψυγείο!

 Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 
Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας