Εξοχικό Κέντρο - Μεζεδοπωλείο - Ψαροταβέρνα "Στου Κώστα"
Μεσσηνία - Καλαμάτα - Θέση Μπουρνιάς (πίσω από το Βιοτεχνικό Πάρκο - Ν. Είσοδος)
Στοιχεία επικοινωνίας για διεξαγωγή κοινωνικών εκδηλώσεων - παραγγελίες - παράπονα - υποδείξεις:
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266 - Email stoukosta@gmail.com
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι εκλεκτά προϊόντα της Μεσσηνιακής γης
Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από 11.00΄- 19.00΄

ΤΡΙΤΗ 24/07/2012


Καλημέρα και καλή δύναμη. Χαμόγελο και δύναμη, για να περνάμε καλά την κάθε μέρα μας. Σήμερα θα σας εξηγήσω για διάφορες λέξεις που ακούτε γύρω από την μαγειρική, τι σημαίνουν αυτές. Τι είναι η Κις;
Είναι η ανοιχτή τάρτα η οποία γεμίζεται με μπέικον,τυρί ή σπανάκι ή άλλο λαχανικό και κρέμα γάλακτος χτυπημένη με αβγά. Διάσημη κις είναι η γαλλική Κις Λωραίν.
Τι είναι το Αν κρούτ;
Τρόπος μαγειρέματος όπου το κρέας ή το πατέ τυλίγεται σε ζύμη σφολιάτας και ψήνεται μέσα σε αυτή.
Τι ονομάζεται Ποπιέτ;
Λεπτές φέτες μοσχαρίσιο κρέας, που γεμίζονται με λαχανικά ή εντόσθια και τυλιγονται σε ρολά.
Τι ονομάζεται Ποτ-ω-φε;
Βρασμένο κρέας μοσχάρι με διάφορα λαχανικά. Ο ζωμός τρώγεται σκέτος σαν σούπα και μετά σερβίρονται χωριστά το κρέας και τα λαχανικά.
Τι είναι η Sour cream;
Κρέμα γάλακτος φρέσκια με γεύση ελαφρώς ξινή. Ιδανική για σάλτσες και κις. Αν δεν τη βρίσκετε, χτυπάτε κανονική κρέμα γάλακτος με λίγες σταγόνες λεμόνι.
Τι ονομάζεται Α λα προβανσάλ;
Φαγητό μαγειρεμένο με σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με σκόρδο.
Τι ονομάζεται Α λα φορεστιέρ;
Φαγητό σερβιρισμένο με μανιτάρια σωταρισμένα με βούτυρο.
Τι είναι το Ζυλιέν;
Τρόπος κοπής των λαχανικών σε πολύ λεπτές λωρίδες, σαν σπιρτόξυλα. Συνήθως κόβονται έτσι τα καρότα, το σέλινο, τα κολοκυθάκια και σερβίρονται ως γαρνιτούρα σε ψάρι ή κρέας.
Τι είναι η Σόγια σως;
Σάλτσα με πλούσια γεύση αλμυρή κα άρωμα χαρακτηριστικό. Χρησιμοποιείται σεόλα τα κινέζικα και "strir-fry" πιάτα.
Τι είναι η Τεριγιάκι σως;
Γιαπωνέζικη σάλτσα βασισμένη στη σάλτσα σόγιας. Περιέχει εππισης ζάχαρη, μπαχαρικά και ξίδι .
Τι είναι η Μπεαρνέζ σως;
Με βάση τους κρόκους αβγών και το βούτυρο είναι μια βελούδινη σάλτσα που περιέχει ξίδι, φρέσκα κρεμμυδάκια, κόκκους πιπεριού, εστραγκόν και φύλλα δάφνης.
Τι είναι η Ταρτάρ σως;
Σως με βάση τη μαγιονέζα και επιπλέον κάπαρη, κρεμμύδια και μαϊντανό
Τι είναι η Ολλαντέζ σως;
Μια σως με βούτυρο, αβγά, ξίδι από λευκό κρασί, χυμό λεμονιού και φύλλα δάφνης.


Στου Κώστα
ΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΑΣ
ΣΠΕΣΣΙΑΛ
ΚΡΕΑΣ
Σοφρίτο μοσχάρι
Κοτόπουλο φιλέτο πίτα (ΣΕΡΜΠΕΤ)
ΛΑΔΕΡΑ
Ζυγούρι με μακαρόνια
Μελιτζάνες φούρνου 
Ψαρονέφρι γεμιστό
Φασολάκια
 Κεφτεδάκια πικ νικ                     
Γεμιστά                 
                      ΠΙΤΕΣ-ΤΥΡΙΑ
Μανιτάρια κρασάτα
Τυρόπιτα


ΨΑΡΙΑ
ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ
Γαύρος
Σκορδαλιά
Σαρδέλα
Φάβα
Κουτσομούρα
Τυροκαφτερή
Θράψαλα                       
Τζατζίκι

Περισσότερα για το υπόλοιπο μενού στα τηλέφωνά μας 
Σταθ. 27210 83957 - Κιν. 6984 028266